Ştiri

Sursa imaginii: adevarul.ro

Ştiri / Internaţional

05 Ian. 2019 / 12:31

Aniversare cu final tragic în Polonia

Aniversare cu final tragic în Polonia. 5 fete de 15 ani au murit, după ce casa în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări. Adolescentele sărbătoreau ziua de naştere a uneia dintre ele şi jucau Escape Room, un joc popular printre tinerii din întreaga lume. În urma incendiului şi un tânăr de 25 de ani a suferit arsuri grave şi este internat la terapie intensivă, relatează Moldova 1.

Incendiul a izbucnit într-o casă cunoscută ca locaţie pentru Escape Room, în oraşul Kozalin, în nordul Poloniei. Cauzele producerii incendiului încă nu se cunosc. Victimele nu au putut ieşi din clădire şi s-au asfixiat.
 
„Din primele informaţii focul ar fi izbucnit din cauza unei butelii de gaz, dar nu ştim cu exactitate dacă a fost vorba de o explozie sau să vă oferim detalii despre incendiu”, a spus purtătoarea de cuvânt al poliţiei Monika Kosiec.

Acum, autorităţile desfăşoară controale de siguranţă în toate imobilele ce găzduiesc jocuri de tip „escape room” din Polonia.

„Toate cluburile de acest tip vor fi supuse unui control al experţilor. Vom verifica dacă există ieşiri de urgenţă care să permită oamenilor să iasă din aceste încăperi imediat”, a declarat şeful departamentului pompieri din Koszalin, Tomasz Kubiak.

Preşedintele Poloniei şi-a exprimat condoleanţe într-un mesaj pe Twitter, iar primarul din Koszalin a declarat zi de doliu pentru duminică. Jocurile de tip „escape room”, presupun ca participanţii să fie încuiaţi într-o cameră sau clădire şi să rezolve o serie de ghicitori şi enigme ce le dau indicii cu ajutorul cărora să părăsească încăperea.

Comentarii