Tatăl lui Octavian Țîcu, demis după ce istoricul și-a anunțat candidatura la parlamentare: „A acceptat fără să protesteze, deoarece știe că este din cauza mea”

Tatăl lui Octavian Țîcu, candidatul ACUM la alegerile parlamentare, a fost demis din funcție săptămâna trecută. Potrivit istoricului, Dumitru Țîcu activa în calitate de medic în sat. Deși ieșise la pensie, a continuat să lucreze. Istoricul susține că motivul demisiei a fost candidatura sa la alegerile parlamentare.

Foto: UNIMEDIA

Tatăl meu este pensionar. Dar de șapte ani după pensionare, a continuat să lucreze la ambulatoriul din sat. Ar mai fi lucrat încă șapte ani, pentru că este viguros și are cei mai înalți indici de performanță ca lucrător medical. Doar că miercurea trecută, pe 26 decembrie, o piticanie a cărui nume nici nu merită să fie pomenit în această poveste, l-a anunțat că nu mai poate fi doctorul satului. Tatăl meu ar fi plecat oricum, dar avea un vis. În martie 2020 ar fi împlinit 50 de ani de când a devenit doctorul satului și ar fi vrut atunci să plece împăcat și liniștit, așa cum a fost întotdeauna. Doar că satrapii regimului n-au mai așteptat și l-au dat afară”, a scris Țîcu, într-o postare pe Facebook.

Acesta susține că tatăl său nu s-a împotrivit deciziei luate de superiori, și a acceptat să plece din funcție.

„Nu țin minte să fi avut eroi. Cei care i-am imitat sunt demult depășiți de lucrurile pe care le-am făcut în viață. Dar tata este eroul meu. Pentru că a acceptat cu demnitate această demisie, fără să protesteze, deoarece știe că este din cauza mea. Un asemenea gest voi putea să-l depășesc cândva doar dacă voi face același lucru pentru copilul meu. Și nu mi-aș dori vreodată asta, chiar dacă nu voi avea niciun moment de ezitare...”, a conchis candidatul ACUM în circumscripția uninominală Ungheni.


Pub