Bine de ştiut! Regulile, lista actelor necesare şi tarifele pentru vămuirea unui autovehicul importat în Moldova

În Republica Moldova, orice cetăţean care are 18 ani împliniţi, un permis de conducere şi o sumă de bani necesară are dreptul liber de a-şi importa un autovehicul, dar care nu trebuie să aibă o vârstă mai mare de 10 ani, conform legislaţiei actuale.

Foto: autogespot.com

Dacă majoritatea cunosc despre această posibilitate, atunci nu mulţi sunt cei care ştiu despre toate regulile, actele sau tarifele actuale care sunt cerute/percepute la vamă pentru vămuirea maşinilor. Să le trecem deci în revistă pe toate, după ce le-am solicitat de la reprezentanţii Serviciului Vamal.

Aşadar, conform prevederilor art.10¹ din Ordinul nr.56-O din 21.02.2008 cu privire la aprobarea Regulamentului privind vămuirea bunurilor trecute peste frontiera vamală a Republicii Moldova de către persoanele fizice şi a unor formulare tipizate, la declararea bunurilor, persoanele fizice prezintă următoarele documente în original și fotocopia acestora, reieşind din particularităţile mărfurilor, livrării şi regimului vamal solicitat. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub