Andrei Năstase și Andrei Nastas, candidați în circumscripția nr. 33 din Chișinău: Ambii au depus astăzi semnăturile la CEC

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, a depus astăzi semnăturile pentru înscrierea sa în cursa electorală pentru circumscripția nr. 33 Chișinău. Câteva ore mai târziu, acesta a aflat că și un alt candidat cu nume aproape identic, a depus astăzi semnăturile. Contracandidatul său se numește Andrei Nastas.

Foto: UNIMEDIA

La ora 17:00, Andrei Năstase spune că s-a prezentat la CEC, după ce a fost chemat pentru tragere la sorți, împreună cu contracandidatul care a depus, de asemenea, astăzi semnăturile colectate. La CEC, Năstase a aflat că celălalt candidat este nimeni altul decât Andrei Nastas, care candidează independent.

Andrei Năstase spune că acest Andrei Nastas a fost inclus special pentru a crea o confuzie în buletinul de vot și acuză guvernarea de aceasta. Declarațiile au fost făcute într-o conferință live pe Facebook.

Potrivit lui Năstase, Andrei Nastas ar fi un fost polițist, actualmente consilier de viceministru.

Andrei Năstase a depus cererea de solicitare a listelor de subscripţie pe 28 decembrie, iar Andrei Nastas – pe 31 decembrie.

Circumscripţia uninominală nr. 33 cuprinde secţiile de votare cu numerele 279-284 din Băcioi; nr. 254-258 din Codru; nr. 262-268 din Durleşti; nr. 269-273 din Sângera; nr. 304-307 din Truşeni. Numărul total de alegători în această circumscripţie este de 60 335.

În circumscripţia nr. 33 mai candidează: Constantin Ţuţu de la Partidul Democrat, Vladimir Roşca de la Partidul Socialiştilor, Ion Duca de la Partidul Politic Partidul Nostru, Călin Vieru, candidat independent, Ion Bivol de la Partidul Politic Şor, Boris Volosatîi, candidat independent. Deocamdată a fost înregistrat doar Constantin Ţuţu.


Pub