Descoperă Italia și fă voluntariat într-un oraș din nordul țării. Detalii despre proiect

csm_zo-bolzano-gy-07_e6eec47d32
Foto: IFERA

„Azienda Servizi Sociali di Bolzano” (ASSB) din Italia este o instituție publică care coordonează și administrează serviciile sociale oferite pe teritoriul Bolzano.

Voluntarii vor colabora cu personalul din casele de îngrijire medicală, realizând activități recreative și de divertisment planificate pentru persoanele în vârstă. În special, voluntarii vor fi implicați în următoarele activități:

# organizarea de activități recreative pentru persoanele în vârstă / persoanele cu handicap,
# comunicarea cu beneficiarii,
# participarea la unele excursii de una sau mai multe zile,
# efectuarea unor achiziții diferite (de exemplu, alimente, medicamente pentru oaspeți),
# sprijinirea educatorilor în activitățile,
# îngrijire și reabilitare,
# însoțirea persoanelor în vârstă cu dificultăți de mers,
# participarea la reuniunile de evaluare

Rețineți că veți lucra cu persoane în vârstă și că acestea nu ar putea fi la fel de autonome cum vă puteți imagina. Într-adevăr, unii dintre ei au Alzheimer sau alte boli. Mai mult, voluntarii vor avea ocazia să se implice în activități paralele împreună cu alți voluntari găzduiți în alte organizații de primire, coordonate de InCo. Tema activităților paralele se va schimba în funcție de proiect. (Realizarea de jocuri, organizarea de evenimente, expoziții etc.)

Mâncare și cazare:

Va fi oferită cazare gratuită pe întreaga durată a serviciului dvs. de voluntariat. Veți locui separat într-o cameră, cu baie comună și o bucătărie complet utilată cu facilități de gătit. Veți împărți apartamentul cu alți voluntari. În cazul în care camera se află în casa de îngrijire medicală „Villa Serena” (aproape de centrul orașului și de râul Talvera), este la ultimul etaj total separat de etajele în care sunt găzduiți vârstnicii. În timpul zilelor lucrătoare, veți lua pânzul în cantina casei în care lucrați. Celelalte mese și în timpul weekend-urilor (sau zile libere dacă vă decideți să stați în Bolzano), aveți posibilitatea să mâncați în cantina casei unde vă aflați. În orice caz, veți primi o alocație de hrană pentru a acoperi cheltuielile legate de masă pentru cină, sărbători și weekend.

Candidații interesați sunt rugați să trimită CV-ul (în limba engleză) și formularul completat la [email protected] cu subiectul „Volunteering in  Bolzano”. Mai multe detalii cât și formularul de aplicare le puteți găsi aici.

Data de începere a proiectului: 1 martie 2019.

Durata proiectului: 12 luni.

Data limită pentru depunere a dosarului: 20/01/2019

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente