(video) Maia Sandu explică de ce a ales să candideze pe o circumscripție din diasporă

c4e88a6d14e231a0e6955c9565041448

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a ales să candideze pe circumscripția 50 din Europa de Vest. Mulți au criticat alegerea Maiei Sandu. În cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, lidera partidului PAS a venit cu o explicație în raport cu circumscripția pe care a ales-o. 

Prin urmare, Maia Sandu zice că decizia de a candidata pe circumscripția 50 a luat-o în urma mai multor analize. Scopul politicienei este de a atrage mai multe voturi pentru blocul ACUM.

În cadrul emisiunii Maia Sandu a menționat că avea de ales dintre două variante, dar luând în considerare faptul că din diasporă pentru dânsa au votat peste 130 de mii de moldoveni, a ales să meargă pe circumscripția din Europa de Vest pentru a spori șansele partidului și a obține mai multe mandate în Parlament.

„Au existat două variante. În cazul în care aș candida în țară, aș obține un mandat și poate încă unul pe liste, iar în cazul în care aș candida în diasporă, am putea obține cinci mandate. Desigur, acesta este un plan ambițios, dar noi am riscat, pentru că aceste cinci locuri în Parlament ar putea fi decisive la aceste alegeri. Decizia a fost luată în urma analizelor făcute și pentru că ne dorim să câștigăm aceste alegeri”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente