(video) Mesajul Maiei Sandu după ce și-a anunțat candidatura în alegeri pentru diaspora de vest: „Am stat și eu câțiva ani departe de casă și știu că nu e simplu”

Lidera PAS, Maia Sandu, și-a anunțat ieri, 2 ianuarie, candidatura pentru Circumscripția 50 - Europa de Vest. Tot ieri câțiva activiști civici din diasporă și susținători de ai lor și-au arătat nemulțumirea față de decizia Blocului electoral ACUM. În acest sens, Maia Sandu transmite un mesaj și susține că „există mulți oameni valoroși în fiecare țară de pe continentul european potriviți pentru a reprezenta diaspora”, însă blocul a considerat că „ACUM este necesară înaintarea unui candidat unic”.

Foto: UNIMEDIA

„Dragi prieteni din diasporă și de oriunde, am auzit astăzi mai multe opinii cu privire la faptul că am decis să candidez pe circumscripția 50 - Europa de Vest. Întotdeauna există argumente pentru o decizie sau alta. De această dată, mi-am asumat sarcina să conving cât mai mulți concetățeni din diasporă să depună un efort și să vină pe 24 februarie la secțiile de vot în număr cât mai mare. Există mulți oameni valoroși în fiecare țară de pe continentul european potriviți pentru a reprezenta diaspora, însă am considerat că ACUM este necesară înaintarea unui candidat unic, susținut de peste 138 000 de oameni în 2016, cărora le mulțumesc enorm pentru sprijin. Sper că la aceste alegeri vor ieși la vot și mai mulți. Prezența mare la vot a cetățenilor noștri din diaspora europeană va însemna nu doar câștigarea circumscripției, dar și câteva mandate în plus pe listă, suficient pentru ca ACUM să facem schimbarea. Învingem ACUM!”, a transmis Maia Sandu în mesajul său.

UNIMEDIA amintește că Blocul electoral ACUM și-a anunțat la data de 2 ianuarie candidații pe circumscripțiile uninominale. Astfel, lidera PAS Maia Sandu va candida pe circumscipția diasporei de vest (UE), iar liderul Platformei DA pe circumscripția 33.

De asemenea, în cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale (CEC) din data de 2 ianuarie lista candidaților ce vor participa în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe circumscripția națională din partea Blocului ACUM a fost abrobată, însă un candidat a fost exclus, iar altul nu a putut fi înregistrat.


Pub