(update) Carlos Ghosn a stat închis de Revelion. Anul nou şi l-a început cu încă 10 zile după gratii

Tribunalul din Tokio a anunţat acum câteva ore că prelungeşte cu zece zile detenţia preventivă a lui Carlos Ghosn. Directorul general al firmei constructoare de maşini Renault va sta deci după gratiile închisorii Koshuge din periferia capitalei japoneze până pe 11 ianuarie, dată la care justiţia niponă îi va putea eventual prelungi din nou detenţia, scrie RFI.

Foto: bloomberg.com

Patronul franco-libanez al firmei Renault fusese arestat şi încarcerat la Tokyo pe 19 noiembrie. In urma primelor investigaţii, justiţia niponă l-a inculpat pe Carlos Ghosn pentru faptul că timp de 5 ani şi-a subevaluat veniturile declarate autorităţilor japoneze. Acum, parchetul din Tokyo îl bănuie pe PDG-ul Renault şi de abuz de încredere şi îl acuză că „a provocat prejudicii firmei Nissan” care este aliată cu Renault.

Concret, procurorul japonez îl acuză pe Ghosn că a trecut în conturile Nissan pierderi personale de aproape 15 milioane de euro înregistrate în momentul crizei financiare din 2008. Citeşte mai multe detalii pe AutoBlog.MD


Pub