A fost înregistrat un nou caz de deces din cauza gripei de tip A(H1N1): Victima nu era vaccinată

În săptămâna 24-30 decembrie 2018 a fost înregistrat un nou caz de deces din cauza gripei de tip A(H1N1). Este vorba despre o femeie în vârstă de 63 de ani, originară din raionul Râșcani. Victima a fost mai fost diagnosticată cu infecție respiratorie acută, pneumonie, edem pulmonar și cerebral, precum și șoc toxic infecțios.

Foto: UNIMEDIA

În săptămâna menționată au fost înregistrate 15 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 8 confirmate de laborator.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătății, în această perioadă au fost înregistrate 6751cazuri de infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 506 cazuri de infecții respiratorii acute severe (SARI). Ponderea cazurilor SARI, din numărul total de internări în instituțiile medicale, indiferent de cauză, a variat între 2,9% – 6,0%.

De asemenea, în perioada de referință în laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost investigate la prezența virusurilor gripale și non-gripale, prin metoda molecular biologică, 26 probe de la persoane cu infecții respiratorii virale, 8 probe au fost pozitive la prezența virusurilor gripali (5 – A(H1N1)pdm09 și 3 –A(H3N2)) și 2 probe au fost pozitive la prezența virusurilor respiratorii non-gripale.

Amintim că primul deces din cauza gripei a fost înregistrat la o femeie în vârstă de 54 de ani din Bălți, la mijlocului lunii decembrie.


Pub