Ştiri

Sursa imaginii: ea.md

Ştiri / Social

03 Ian. 2019 / 11:11

În plină iarnă, Grădina Zoologică se bucură de un număr mare de vizitatori

Au profitat de timpul relativ cald şi frumos de afară, dar şi de vacanţa copiilor, pentru a face o promenadă în natură împreună cu familia. Vorbim de vizitatorii Grădinii Zoologice din capitală, care acum, în plină iarnă, au putut admira în toată splendoarea vieţuitoare rezistente la frig, precum leopardul, pisica sălbatică, lupul şi râsul. În plus, pe timp de iarnă, taxa de intrare pentru maturi la grădina zoologică este mai mică decât vara, relatează Moldova 1.

„Mie mi-au plăcut lebedele care stau pe gheaţă, pentru că sunt albe şi frumoase”, spune un copil.

„E frumos, mai mult pentru  copii, îmi pare bine că e deschis iarna, în orice caz e foarte bine”, spun părinţii.

„Mie mi-a plăcut cel mai mult păsările, păunul, acum şi lupul alb”, a spus un băieţel.

„E foarte frumos, e foarte curat, mi-a plăcut, cam umblat de jur-împrejur, tot e curat, totul e aranjat îmi place, trebuie să duc şi nepoţeii aici să vadă ce este”, spun alţi vizitatori.

În perioada rece a anului, o mare pare dintre vieţuitoare sunt adăpostite în voliere special amenajate.

„Deoarece  acum este o perioadă mai rece a anului, cu părere de rău mai puţine animale pot fi văzute, deoarece majoritatea sunt iubitoare de căldură. Animalele care mai uşor suportă această perioadă rece sunt lupii, vulpile, cămilele deja este mai uşor cu ele, deja leopardul zăpezilor în genere această perioadă este cea mai favorabilă”, a declarat administratorul-şef, Olga Iusvac.

Administratorii Grădinii Zoologice spun că pentru toate vieţuitoare sunt create condiţii optime pentru iernare.

„În această perioadă, ele mănâncă mai mult, li se oferă mâncare cu 10,20 % mai mult decât în perioada obişnuită. Ursuleţii sunt în perioada de hibernare, maimuţele sunt închise în voliere speciale, unde sunt sisteme de ventilare speciale, papagalul, crocodilul se află în voliere special amenajate încălzite”, a mai specificat Olga Iusvac.

Grădina Zoologică funcţionează zilnic începând cu ora 8.00 şi până la 17:00. În perioada de iarna, costul unui bilet pentru maturi este de 25 de lei, cu 5 lei mai ieftin decât pe timp de vara, iar pentru copiii de până la 7 ani, intrarea este libera. Elevii, studenţii şi pensionarii pot sa viziteze gradina zoologica, achitând doar cinci lei.

Comentarii