(doc) În Qatar a fost introdusă „Taxa pentru păcat”. Prețul la bere și țigări s-a dublat ca pregătire pentru Campionatul Mondial de Fotbal

sintax
Foto: The Drinks Business

Qatar a introdus o taxa de 100% pe alcool și țigări de la începutul acestui an, de asemenea prețul pentru băuturi carbogazoase a crescut cu 50%.

„Taxa pe păcat” vine la săptămâni după ce statul conservator din Golf a anunțat planurile de a introduce o taxă pentru bunurile „dăunătoare sănătății”. Comparativ cu ceea ce a fost înainte, prețurile s-au dublat efectiv peste noapte, iar schimbările au fost dezvăluite de compania de distribuție Qatar, singura de acest profil din țară.

Astfel o sticlă de Heinneken, 0,5,  costă 85 lei, iar cea mai ieftină bere este Efes – 63 de lei. O sticlă de vodkă Russian Standard costă aproximativ 900 lei, o sticlă de Jack Daniels – aproximativ 2.000 lei, iar cea mai ieftină sticlă de vin e aproximativ 400 lei.

Mai jos vedeți toate prețurile: 1 Real din Qatar e aproximativ 4 lei moldovenești.

Taxa este subiect sensibil în perspectiva Mondialelor din 2022

Este legal să cumperi alcool în Qatar dar numai cu un permis, iar alcoolul este servit doar în baruri, cluburi și hoteluri licențiate. Cu toate acestea, consumul în public este interzis. Creșterea prețurilor va fi probabil un subiect sensibil în perioada premergătoare Cupei Mondiale din 2022 care va fi organizată în această țară. Organizatorii turneului de fotbal spun că alcoolul va fi disponibil pentru fanii din zonele desemnate, dar interzis în spațiile publice din respect pentru tradițiile țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente