Reacția Partidului Politic ȘOR la refuzul CEC de a înregistra formațiunea la alegerile parlamentare: Suntem concurenți ai PSRM

cec

Partidul Politic ȘOR a venit cu o reacție ca urmare a refuzului membrilor Comisiei Electorale Centrale de înregistrare a listei candidaților formațiunii politice privind participarea în scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019. Vezi mai jos ce au declarat reprezentanții partidului într-un comunicat de presă.

„Împotriva Partidului Politic „ȘOR” a fost organizată astăzi o nouă provocare politică. CEC, invocând motive inventate, refuză să înregistreze lista de candidați ai Partidului „ȘOR” în circumscripția națională, pentru participarea la alegerile parlamentare din 2019.

Nu este pentru prima dată când ne sunt puse piedici la participarea în campaniile electorale. La fel de incorect și ilegal au fost excluși din campania electorală candidatul nostru la funcția de președinte la scrutinul din 2016 și cel la funcția de primar al Chișinăului, la alegerile noi din 2018.

Reieșind din experiența anterioară, chiar dacă tot pachetul de acte a fost pregătit și prezentat în conformitate cu toate prevederile legislației în vigoare, noi l-am supus unor verificări suplimentare ca să nu existe niciun fel de motive inventate pentru a fi respins.

Dar, din păcate, problema nu constă în calitatea actelor prezentate, dar în faptul că cineva nu vrea să permite participarea Partidului „ȘOR” la alegeri.

Noi înțelegem că cineva este îngrijorat de creșterea popularității noastre și a încrederii din partea cetățenilor. Ne dăm bine seama că vechii politicienii, care le stau deja în gât cetățenilor, care nu sunt în stare să realizeze lucruri concrete, sunt gata pentru orice doar pentru a-și păstra funcțiile ca să poată continua să prostească oamenii. De asemenea, înțelegem că suntem concurenți serioși ai Partidului Socialiștilor, care încearcă în mod isteric să-i influențeze pe membrii CEC.

Dar noi nu avem de gând să cedăm în fața acestor tentative primitive de a ne opri.

Vom îndeplini toate cerințele, inclusiv pe cele suplimentare, inventate de membrii CEC, astfel încât să nu mai existe nici cel mai mic motiv pentru a ne fi refuzată înregistrarea. Obligatoriu, în pofida tuturor încercărilor neprietenilor noștri, vom participa în cursa electorală din 2019 și vom învinge!

Pentru că suntem susținuți de popor – sute de mii de simpli cetățeni, care ne binecuvântează în această luptă. Pentru că avem multe planuri de viitor pentru renașterea Republicii Moldova”, a declarat Partidul Politic ȘOR într-un comunicat de presă cu referire la refuzul membrilor Comisiei Electorale Centrale de înregistrare a listei candidaților formațiunii politice privind participarea în scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019.

Amintim că, astăzi Comisiei Electorale Centrale a refuzat să înregistreze Partidul Politic ȘOR în scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente