‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFOTO. Usturoiul negru va fi produs în Bangladesh

FOTO. Usturoiul negru va fi produs în Bangladesh

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Datorită cercetării efectuate de profesorul Subodh Kumar Sarkar de la Universitatea de Științe și Tehnologie Noakhali (NSTU), acum usturoiul negru poate fi produs în Bangladesh. Acesta este utilizat pe scară largă datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate, scrie Freshplaza.com.

Subodh împreună cu Jin Ichi Sasaki, fost doctor habilitat la Universitatea Hirosaki din Japonia și profesorul de microbiologie Chowdhury Rafiqul Ahsan de la Universitatea Dhaka, au fost implicați în cercetare pe parcursul a 10 ani, începând cu anul 2008. Aceștia au dezvoltat trei tipuri de usturoi negru.

FOTO: thedailystar.net

Culoarea neagră ce persistă în bulbi apare datorită păstrării căpățânii de usturoi de o anumită vârstă în condiții speciale. Usturoiul este depozitat într-un mediu cu umiditate controlată la temperaturi între 60 și 77°C. Aceste condiții facilitează declanșarea reacției Maillard, proces chimic prin care sunt produși noi compuși aromatici responsabili de gustul cărnii tăiate sau gustul de ceapă prăjită. Bulbii devin negri și dezvoltă o textura lipicioasă. Aceștia nu conțin aditivi sau conservanți și nu sunt supuși prelucrării termice.

FOTO: thedailystar.net

Usturoiul negru este diferit de usturoiul proaspăt obișnuit datorită conținutului său mai ridicat de alicină și aminoacizi, care este aproape dublu față de cantitatea de antioxidanți, comparativ cu usturoiul alb. Profesorul Subodh a menționat că, tipurile respective de usturoi conțin compuși proteici mai puternici în comparație cu cei deja existenți pe piața internațională.

‹ adv ›

Advertoriale

Controlul eficient al lupoaiei și buruienilor la floarea-soarelui cu Listego® Pro

Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor. Pregătirea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›