Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Ştiri / Social

01 Ian. 2019 / 20:21

11 copii s-au născut în maternităţile din Capitală în noaptea dintre ani

11 copii s-au născut în maternităţile din capitală în noaptea dintre ani. Prima naştere s-a înregistrat la Spitalul Municipal nr. 1, la doar un minut după miezul nopţii. Medicii spun că naşterile au decurs în mare parte uşor, iar toate mămicile şi micuţii sunt perfect sănătoşi, relatează Mesager.

Daniela şi Darius s-au născut la scurt timp după miezul nopţii. Chiar dacă are o greutate mai mică, Fetiţa se pare că a fost mai grăbită să vadă lumina zilei.

„Emoţii de bucurie, împlinire, ca mamă , putem doar să ne bucurăm. E cel mai mare dar care putea să fie de anul nou, e un cadou dublu, fetiţă şi băieţel”, a spus mămica de gemeni, Constanţa Corduneanu.

„Până la orele 8 dimineaţa au născut două paciente, una dintre care a fost naştere cu duplex. Adică avem doi copilaşi născuţi primii în anul acesta la orele 2, 20 şi 2 40. Copii sunt sănătoşi”, a spus şefa secţiei Terapia sarcinii, Irina Castraveţ.

Primul bebeluş din 2019 s-au născut însă în familia Oprea. Ariana, al treilea copil al cuplului, s-a născut de 4 kilograme şi 500 de grame.

„Naştere foarte uşoară, greu, clar că este greu, dar minunea care vine uiţi toate durerile”, a spus mămica, Ana Oprea.

Unele mămici, însă nu s-au aşteptat să nască chiar în noaptea dintre ani, de aceea întâi au reuşit să petreacă revelionul alături de familie şi să se bucure de focurile de artificii.

„Nu prea m-am aşteptat, am stat la masă, am ieşit la artificii afară, am petrecut până pe la 1, şi la 5 am ajuns la maternitate, la 6 am născut, tot pachetul. Noaptea dintre ani ar trebui să arate cumva cum ar trebui să fie un an întreg, să fie plin de sclipici, de voie bună, de aşteptări frumoase de la anul care vine”, a declarat mămica Doina Rusu.

„Anul acesta probabil va fi un an bogat, deoarece , cum am spus am avut chiar în primele ore un duplex, o mămică a adus pe lume doi îngeraşi, o fetiţă şi un băieţel. Prima naştere a avut loc la ora 00:01, s-a născut o fetiţă. Până la 8 dimineaţa au avut loc 6 naşteri, dar s-au născut 7 copii”, a menţionat medicul de gardă, Stela Dodu.

Toate mămicile au primit daruri din partea Guvernului, şi anume hăinuţe, pachete cu scutece, jucării şi produse de igienă.
 

Comentarii