Ştiri

Sursa imaginii: opinialibera.md

Ştiri / Regional

02 Ian. 2019 / 19:20

Motiv de bucurie pentru locuitorii din Step-Soci

Prilej de mai multe întâlniri şi bucurii spirituale pentru locuitorii satului Step-Soci, raionul Orhei. A fost inaugurată, după reparaţie, sala mare a Casei de Cultură din localitate, iar în noul an se preconizează reabilitarea exteriorului căminului cultural şi amenajarea teritoriului din preajmă, relatează Mesager.

Deşi ştiau că de o vreme se desfăşoară reparaţii în sala mare a Casei de Cultură, oamenii din Step-Soci nu şi-au imaginat că schimbările vor fi atât de vizibile

„O zi importantă pentru satul nostru, dar mai ales, pentru Ansamblul „Plai”, mulţumim domnului primar că ne-a oferit o aşa sală frumoasă unde o să organizăm concerte, alte lucruri bune pentru sat”, a spus Elena Cebotari, locuitoare din Step-Soci. 

„Mai avem încă multe de făcut pentru ca tineretul să rămână acasă, trebuie să fie alături de noi, vrem ca satul nostru să fie cu viitor”, a declarat Oleg Voinorovici, directorul Casei de Cultură.

Pentru desfăşurarea lucrărilor au fost alocaţi un milion de lei din bugetul Guvernului.

„Cu ajutorul Guvernului, Parlamentului am efectuat mai multe lucrări necesare pentru Step-Soci. Mulţumim Domnului că am reuşit, înainte nu aveam unde face o adunare, o sărbătoare, acum populaţia e foarte mulţumită şi eu mă bucur că şi consătenii văd rezultatele. În comun cu consilierii Primăriei, cu oamenii am reuşit şi rezolvat această mare problemă şi avem o sală foarte frumoasă”, a specificat primarul localităţii, Mihai Băcioi.  

Autorităţile afirmă că schimbările în bine vor continua.

„Dacă vorbim de căminul de cultură, deja au fost alocate un milion 200 de mii de lei pentru a finisa reparaţia exterioară şi amenajarea teritoriului”, a informat preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub.

La inaugurarea sălii mari a Casei de Cultură din Step-Soci au fost oferite diplome şi daruri tuturor celor care au pus umărul la lucrările de reabilitare.

 

Comentarii