Polițiștii de frontieră porniți spre Costești au ajutat un șofer mașina căruia a derapat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Porniți în drum spre punctul de trecere al frontierei Costești, unde urmau să acorde suport colegilor în activitatea de fluidizare a traficului, polițiștii de frontieră din sediul central al IGPF au dat o mână de ajutor unor persoane, mașina cărora a derapat și s-a blocat pe marginea traseului. La frontiera din nordul țării, în dimineața zilei de azi au căzut precipitații sub formă de ninsoare, fapt ce a condiționat îngreunarea deplasării și creșterea riscului de accidente rutiere.
 
În legătură cu aceasta, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră atenționează călătorii ca înainte de a porni la drum lung să se informeze despre starea vremii atât din țară, cât și din statul în care au planificat sejurul. La fel, să verifice starea tehnică a mijlocului de transport și să-l echipeze conform condițiilor meteo, dar și să țină cont de îndrumările și avertizările altor instituții de resort.
 
În continuare, patrule ale Poliției de Frontieră se vor alătura reprezentanților din structurile MAI la degajarea circulației spre punctele de trecere și pe drumurile din localitățile din zona de frontieră, inclusiv la deblocarea mijloacelor de transport.
 
În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
 
  • –  verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
  • –  tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
  • –  în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
  • –  manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...