(video) Top 5 modele care vin în 2019 în Moldova

Anul 2019 ne rezervă multe lucruri în față. Din perspectiva unui jurnalist auto însă, un an nou înseamnă o sumedenie de premiere care pe parcursul său ar urma să ajungă și în țara noastră. Cu această ocazie, AutoBlog.MD vă prezintă un top 5 modele absolut noi, fără a lua deocamdată în considerare unele facelift, care ar urma să vină pe parcursul anului 2019 în Moldova!

Nu am aranjat mașinile după importanța lor, le-am pus aleatoriu în acest top, din moment ce toate cinci ni se par importante în egală măsură. În același timp acest top a fost realizat în baza informațiilor pe care le avem la moment de la producători.

Constructorul japonez de automobile a prezentat noua generație RAV4 la Salonul Auto de la Paris, aceasta urmând să ajungă în Moldova în primele luni ale primăverii. Noul model dispune de o sumedenie de sisteme noi, cât și de o unitate de propulsie hibridă și mai eficientă. Alături de noul RAV4, vom aștepta pe parcursul acestui an și noua generație Toyota Corolla.

BMW intră pe segmentul unor SUV-uri de proporții mari ca Mercedes-Benz GLS și Range Rover. La fel ca RAV4, noul BMW X7 ar urma să vină în țara noastră în primăvara acestui an. Vorbim de un SUV de peste cinci metri cu trei rânduri de scaune care va fi pus în mișcare de motoare cu șase și opt cilindri.

Noul X7 este bineînțeles și cel mai luxos SUV marca BMW. Aici vom găsi faruri Laser Light care pot bate până la 600 de metri, plafon panoramic cu mii de elemente LED pentru o experiență unică pe timpul nopții, sistem infotainment nou și materiale de cea mai bună calitate.

Noi am făcut cunoștință cu noul BMW X7 la Salonul Auto de la Los Angeles!

Porsche a anunțat pe sfârșit de 2018 noua generație a legendarului model 911. Este a opta generație a modelului, care acum are un design mult mai proaspăt, faruri LED și mai performante, motoare mai puternice și un nou sistem infotainment. Pentru o aerodinamică și mai bună noul 911 are și mânere retractabile la uși.

Ce aduce nou? În primul rând un motor boxer de doar 3.0 litri actualizat complex, care produce acum 450 de CP! Varianta 4S cu sistem de tracţiune integrală poate prinde acum 100 de km/h în 3.4 secunde şi asta este caracteristica unuia dintre modelele de start!

Nouă mai este cutia de viteze PDK cu opt trepte, dimensiunile maşinii au crescut uşor, interiorul este complet nou (cu un număr mai mic de butoane, dar în schimb cu mai multe ecrane), tehnologii de asistenţă şi protecţie de top, în premieră pentru 911 un sistem Night Vision şi multe, multe altele. Iată primele noastre impresii despre acest coupe pe care la fel l-am cunoscut în cadrul LA Auto Show 2018.

După un succes enorm pe care l-a avut prima generație Evoque, englezii de la Land Rover au anunțat pe sfârșit de an noua generație Range Rover Evoque care ar urma să vină în Moldova în februarie-martie 2019.

Modelul a evoluat frumos la mai multe capitole, a preluat tehnologii de la fraţii mai mari, are câteva dotări unice pentru el şi pentru segmentul din care face parte, şi poate cel mai important – va exista într-o variantă plug-in hybrid (PHEV)! La fel ca Velar, noul Evoque va avea mânere retractabile la uși, faruri Matrix LED, sistem infotainment de nouă generație ce l-am putut vedea și pe Velar.

Și în rândul modelelor Mazda ar urma să vedem în acest an un model extrem de important – noua generație Mazda3. Noul model ce și-a inspirat liniile de la conceptul KAI, are o faţă similară cu cea a fratelui său în caroserie sedan, cu o capotă lungă care curge într-o grilă frontală mai agresivă, care are o textură diferită a plasei în dependenţă de forma caroseriei.

O pereche de faruri subțiri cu LED-uri au fost instalate pe flancurile acestei grile și toate împreună sunt legate de un element estetic numit „aripă”, care poate fi finisat într-o nuanţă cromată sau în una neagră mat.

Motoarele convenționale cu combustie internă din gama SkyActiv-G pe benzină și cele diesel SkyActiv-D vor fi de asemenea disponibile: primele includ unități de 1.5, 2.0 și 2.5 litri, în timp ce un singur diesel va avea un volum de 1.8 litri. Opțiunile de transmisie includ o cutie manuală sau automată cu şase trepte.

Noua Mazda3 ar urma să vină în câteva luni în Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise