‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaLaptele de ovăz a devenit deficitar pe plan mondial

Laptele de ovăz a devenit deficitar pe plan mondial

‹ adv ›
‹ adv ›

Unul dintre produsele ce înlocuiesc laptele natural de vacă și a devenit popular în rândul consumatorilor este laptele vegetal de ovăz. Cererea pentru acest produs este din ce în ce mai mare, iar principalele țări producătoare nu reușesc să satisfacă consumul. Astfel, acesta a devenit deficitar pe piața mondială.

Creșterea rapidă a cererii pentru produsele înlocuitoare a laptelui de vacă, în special în țările dezvoltate, a stimulat companiile mari să lanseze producerea laptelui de ovăz.

Dar există și alte situații. Compania suedeză Oatley, unul dintre liderii mondiali în producția de lapte de ovăz, a fost nevoită să amâne accesul pe piețe noi. Din cauza cererii mari, aceasta nu poate satisface necesarul în țările în care deja operează, inclusiv în Statele Unite și în Marea Britanie.

Potrivit companiei, cifra de afaceri în 2018 a crescut cu aproape 60%, la 84 milioane de lire sterline. Aceasta a devenit rapid populară datorită unui produs special, similar laptelui utilizat la prepararea băuturilor din cafea, ce are aceleași calități ca și laptele de vacă.

În SUA vânzările laptelui de ovăz, ce au durat 52 de săptămâni și s-au finalizat la începutul lunii august 2018, au crescut cu aproape 50%, potrivit datelor Nielsen. În același timp, cererea de lapte vegetal în ansamblu a crescut cu 9%, iar pentru laptele de migdale – cu 11%.

Laptele de migdale își menține poziția de lider pe piață, deținând cea mai mare cotă dintre produsele ce înlocuiesc laptele de vacă în țările dezvoltate, inclusiv 64% în Statele Unite. Laptele de soia (13%) este pe locul al doilea în SUA, iar cel de cocos (12%) este pe locul al treilea.

‹ adv ›

Vânzările mondiale a laptelui de vacă (cu excepția laptelui praf) au scăzut în ultimii 6 ani. În Republica Moldova, cererea produselor înlocuitoare a laptelui de vacă este, la fel,  în creștere. Astfel, producerea laptelui de ovăz devine o afacere profitabilă și pentru producătorii de la noi din țară.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii