Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

31 Dec. 2019 / 23:59

Mesajul de Revelion al preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon

Stimaţi concetăţeni, Dragi prieteni,

Anul care tocmai se încheie va rămâne în istoria ţării noastre ca anul în care am început să reînvăţăm să trăim liber. Este anul în care democraţia a triumfat, iar cetăţenii şi-au primit ţara înapoi. Pentru mine personal acesta a fost cel mai important şi, în acelaşi timp, cel mai complicat an de când mă aflu în politică, a fost anul în care în câteva ore a trebuit să iau decizii care au dus la schimbări cardinale pentru Moldova, iar statul a fost eliberat din captivitate. Nimic din ceea ce am făcut nu ar fi fost posibil fără de sprijinul singurului partener adevărat pe care îl am – poporul.

Dvs. sunteţi cei care mi-aţi dat mandatul şi puterea să pornesc această schimbare pentru Moldova. Dvs. vă aparţine meritul că avem din nou o ţară liberă, în care am început să construim un viitor mai bun. De aceea vă propun anul 2019 ca pe unul al eliberării noastre, iar anul 2020 ca pe unul al reconstrucţiei ţării.

 

Dragi compatrioţi,

reconstrucţia ţării este proiectul nostru naţional pentru următoarea perioadă, este un proiect de care va beneficia fiecare cetăţean, indiferent de viziunea sa politică. Reconstrucţia înseamnă că vom avea ca prioritate reparaţia capitală a drumurilor, investiţii în infrastructura din raioanele ţării, deschiderea de noi locuri de muncă, susţinerea pensionarilor şi creşterea salariilor, educaţie de calitate şi medicină modernă. Eu sunt convins că noi avem suficientă voinţă şi pricepere să transformăm Moldova într-o ţară în care să fie plăcut de trăit, de muncit, de făurit familii şi de crescut copii.

 

Dragi prieteni,

anul care se încheie a devenit cu adevărat istoric pentru întreaga ţară şi pentru fiecare persoană. Am obţinut împreună schimbări semnificative în viaţa politică a ţării şi în destinul nostru comun. Acum, în sfârşit, a venit timpul  transformărilor pozitive, a venit momentul să construim şi să făurim, e timpul să creăm o Moldovă nouă şi modernă, în care toate grupurile etnice, toţi oamenii vor trăi în pace şi armonie, unde toate oraşele şi regiunile ţării noastre se vor dezvolta dinamic.

Vă reamintesc, în anul 2020 vom sărbători o dată istorică importantă – cea de-a 75-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Va fi un an al memoriei şi al gloriei. În toată ţara, vor avea loc evenimente de amploare. Aceste date semnificative ne vor ajuta să consolidăm unitatea naţională. Este important pentru întreaga noastră societate să ne unim şi să trăim împreună, să ne consolidăm şi să lucrăm pentru binele Patriei noastre comune. Sunt convins că anul 2020 va fi, cu siguranţă, un an de schimbare spre bine pentru noi toţi.

 

 

Stimaţi compatrioţi,

în 2020, Preşedinţia, împreună cu Guvernul şi cu Parlamentul vom depune un efort maxim pentru rezolvarea problemelor sociale şi economice ale ţării. Toate instituţiile statului se află, în sfârşit, în dialog şi în colaborare productivă, iar rezultatele bune ale acestei colaborări le veţi vedea foarte curând, pentru că intenţiile noastre sunt sincere şi suntem extrem de motivaţi să fie bine în Moldova.

Vă doresc să vă bucuraţi de oamenii dragi care vă sunt alături, să vă gândiţi cu dor la cei care vă sunt departe, să vă amintiţi, cu recunoştinţă, de momentele plăcute pe care le-aţi trăit în 2019. Şi toate aceste bucurii şi amintiri să vă dea energia necesară pentru a păşi cu încredere şi speranţă în anul în care urmează.

La mulţi ani, dragii mei!

Comentarii