Ştiri

Sursa imaginii: adevarul.ro

Ştiri / Social

01 Ian. 2019 / 17:58

Noaptea dintre ani a fost una liniştită la spitalul de urgenţă

Noaptea dintre ani a fost una relativ liniştită la spitalul de urgenţă. Şi în dimineaţa din prima zi a anului, pe coridoarele Institutului de Medicină Urgentă nu erau mulţi pacienţi. Unii oameni au venit la spital cu diferite traumatisme suferite de Revelion, alţii pentru că au suferit traume câteva zile în urmă. Totodată, de Anul Nou, au fost la datorie şi 500 de salvatori şi pompieri care au lucrat 24 de ore pentru menţinerea siguranţei în situaţii de risc, fiind mobilizate 150 autospeciale de intervenţie, relatează Mesager.


„Din fierbinţeală am mers, dar pe urmă pe noapte s-a agravat, s-a umflat şi am decis că cred că trebuie spitalizarea cel mai bine. Să mă duc să trec renghenul, să văd ce este”, a declarat pacienta Maria Hatman.

„S-a ferit tot timpul de gheţuş, dar dacă a fost ieri să se întâmple s-a întâmplat. Se întorceau înapoi de la brad şi a căzut jos la oprire, pe trotuar mergea”, a menţionat sora acesteia, Silvia Efros.

Alţii pacienţi s-au adresat după ajutorul medicilor, după ce zilele trecute au trecut prin experienţe nefaste.

„Nu am suferit nimic serios, m-am lunecat, m-am lovit la spate şi mă doare. Mă duceam acasă cu pachetele. Totul s-a întâmplat aseară, în jurul ore 6”, „Ieri nu am venit că parcă părea că tot normal, după masă s-a umflat. E umflată nu pot să o stâng, mă doare de la încheietură”, „Din mahală cu un om. O căzut jos, s-a lunecat şi a căzut în mână”, „Piciorul drept mi s-a fracturat, de aici de la jumătate. S-a împlinit o lună de când urmez medicamente şi trebuia să-l verific să văd cum se prinde”, au spus pacienţii.

Pentru a evita incidentele în perioada sărbătorilor, medicii recomandă oamenilor să nu facă abuz de băuturi alcoolice şi de mâncare.

Comentarii