13:05:05 28.03.2024
Stiri

Fosta șefă de la „Apă - Canal Chișinău” va CANDIDA la parlamentare: Liberala i-a înțepat pe cei din Blocul „ACUM”: „Au închis ușa în față noastră, neavând o decizie finală”

Partide/Comunicate 01.01.2019 14:01 Vizualizări2285 Autor: Ziarul National
Fosta șefă de la „Apă - Canal Chișinău” va CANDIDA la parlamentare: Liberala i-a înțepat pe cei din Blocul „ACUM”: „Au închis ușa în față noastră, neavând o decizie finală”


Fosta șefă de la „Apă-Canal Chișinău”, liberala Veronica Herța, a anunțat că va candida la alegerile parlamentare în circumscripția nr. 30, sectorul Ciocana din municipiul Chișinău. Acesta îi va avea în calitate de concurenți pe democratul Nae Simion Pleșca, socialistul Petru Burduja și fostul pretor al sectorului Ciocana, Galina Bostan. Ultima este candidat independent.

„Astăzi am înregistrat grupul de inițiativă pentru a candida la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova, în circumscripția nr.30 (sectorul Ciocana). În condițiile în care, de către cei cu care am avut intenția de a face front comun în aceste alegeri nu au fost respectate propriile reguli de „apreciere a meritocrației”, sunt sigură că alegătorul va ști să o facă”, a scris Veronica Herța pe Facebok.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Blocului „ACUM” nu au procedat corect în raport cu PL, mai ales atunci când le-au propus circumscripțiile din Transnistria, Găgăuzia sau Rusia.

„Realitatea este că Blocul „ACUM” știa din 21 decembrie intenția subsemnatei de a candida pe această circumscripție. La trei zile după expedierea actelor, răspunsul a fost: „liber e doar în Transnistria, Găgăuzia, Rusia”. Dar iată că nici la această dată nu este înregistrat niciun candidat din partea Blocului „ACUM”. Asta demonstrează că de fapt au „închis ușa în față noastră”, fără să aibă o decizie finală. Au rămas trei zile pentru înregistrarea grupurilor, care vor demonstra dacă „ACUM” au dorința de a ne uni forțele, așa cum așteaptă toată societatea. Rămâne să vedem. Poate s-a conștientizat în ultimul ceas și nu va fi nevoie să risipim voturile, deoarece turul II nu există. Susțin poziția președintelui PL, Dorin Chirtoacă. Sper să avem capacitatea să apreciem la modul real meritocrația și ponderea candidaților în circumscripții, iar în final să avem un singur candidat pe circumscripție din partea unioniștilor și proeuropenilor!”, a conchis Herța.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md