Moldoveanul Ion Lazarenco a fost desemnat Omul Anului de către Asociația Mondială a Înotătorilor în Apă Deschisă

Ion-Lazarenco-Tiron-1056×528

Ion Lazarenco Tiron este originar din Republica Moldava, însă locuiește în Irlanda, Dublin. Acesta s-a remarcat printr-o serie de curse  periculoase de înnot din ultimii ani, în mod deosebit în anul 2018. Cu această ocazie, Asociația Mondială a Înotătorilor în Apă Deschisă (WOWSA) l-a desemnat pe conaționalul nostru „Omul Anului” 2018.

Ion Lazarenco a fost inclus într-o listă remarcabilă lângă așa nume ca Benoît Lecomte din Franța / SUA, Cameron Bellamy din Africa de Sud, Diego López Dominguez din Spania, Ferry Weertman de Olanda, Igor Lukin din Rusia, John Batchelder din SUA, José Luis Larrosa Chorro din Spania, Kristóf Rasovszky din Ungaria, Lewis Pugh din Marea Britanie / Africa de Sud, Maarten van der Weijden din Olanda, Ned Denison din Irlanda, Rohan More din India, Vladimir Mravec din Slovacia / Australia, și Yaroslav Pronin din Belarus.

Premiile WOWSA onorează bărbații care întruchipează cel mai bine spiritul înotului în apă deschisă, sunt pasionați de aventură și cel mai important promovează fapte bună prin intermediul înotului.

Totul a început însă în anul 2013 atunci când înotătorul amator a trecut în înot râul Nistru, o distanță de 265 de km în 8 zile, în scop caritabil, pentru a aduna bani copiilor orfani și sportivilor săraci din Moldova, după care a urmat strâmtoarea Gibraltar (4 ore, 41 minute), Canalul Englez (13 ore, 34 de minute), Strâmtoarea Nordică (16 ore, 23 de minute), Canalul Catalina (12 ore, 1 minut), Canalul Molokai (18 ore, 11 minute), Canalul Tsugaru (11 ore, 20 minute), Strâmtoarea Cook (11 ore, 5 minute).

Vă amintim că, Ion Lazarenco a fost, de asemenea, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

Citiți de asemenea:

Moldoveanul Ion Lazarenco a devenit al 8-lea om din lume care traversat înot 7 strâmtori. Cea din urmă destinație a fost Strâmtoarea Cook

(foto, video) „Am înotat deasupra unui rechin alb, mai mare decât corabia”. Ion Lazarenco, primul moldovean care a trecut 7 dintre cele mai mari strâmtori din lume

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente