07:30:00 29.03.2024
Stiri

Ambasada Rusiei: „Ostilii critici antisovietici încearcă insistent să-i convingă pe oameni că Armata Roșie era o adunătură de tâlhari și violatori“

Știri 31.12.2018 12:40 Vizualizări2173 Autor: Ziarul National
Ambasada Rusiei: „Ostilii critici antisovietici încearcă insistent să-i convingă pe oameni că Armata Roșie era o adunătură de tâlhari și violatori“ Sursa: adevarul.ro


În an Centenar, Ambasada Rusiei în România a publicat pe pagina de Facebook o postare în care laudă crimele săvârșite de Armata Roșie, care a ocupat țara noastră după cel de-al Doilea Război Mondial.

Armistițiul încheiat la 12 septembrie 1944 la Moscova între România și Puterile Aliate (Uniunea Sovietică, Statele Unite ale Americii si Regatul Unit al Marii Britanii) pe de o parte a scurtat războiul cu câteva luni, salvând de la moarte sute de mii de soldați, însă, pe de altă parte, a permis ocuparea țării de către Armata Roșie, situație care a durat până în anul 1958, timp în care sovieticii au asigurat instaurarea comunismului.

Trupele rusești se aflau cantonate în nordul Moldovei în august 1944. De aici, Armata Roșie a început ofensiva militară contra trupelor germane și a aliaților lor. În întreaga țară au avut loc valuri mari de arestări ale militarilor români, care au fost luați prizonieri. În același timp, trupele rusești au continuat să urmărească trupele germane care se retrăgeau spre Bulgaria, prin Dobrogea. Rușii au preluat toate obiectivele strategice din România: porturile, zone industriale, instalații petroliere. Sovieticii s-au retras din țară în 1958.

„Dă ceasul, dă haina“

Recent, Ambasada Rusiei în România a publicat o postare în care reclamă faptul că mai multe publicații din presa românească și cea occidentală îi denigrează pe ostașii Armatei Roșii „care au eliberat de fascism țările Europei de Est și Europei Centrale“.

Vă redăm integral postarea:

„Cine a avut nevoie, la 75 de ani după cel de-al Doilea Război Mondial, să scoată de la naftalină miturile despre „atrocitățile” soldaților sovietici – eliberatorilor Europei de fascism?

Pe parcursul unei lungi perioade de timp, în presa occidentală și cea românească apar periodic diverse publicații menite să-i denigreze pe ostașii Armatei Roșii care au eliberat de fascism țările Europei de Est și Europei Centrale. În cadrul acestei perpetue campanii de propagandă, ostilii critici antisovietici și antiruși încearcă insistent să-i convingă pe oameni că Armata Roșie era o adunătură de tâlhari și violatori care nu știau de nicio milă față de populația civilă. Astăzi asistăm la o revitalizare a acestei campanii.

Inițial, miturile de acest gen au apărut datorită eforturilor ministrului nazist al propagandei, J. Goebbels, iar ulterior, în timpul Războiului Rece, au fost multiplicate și replicate de foștii aliați ai URSS. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei s-a ajuns chiar la situația când, în etapa finală, propaganda s-a dovedit să fie atât de intensă încât, în cea mai mare parte, germanii au crezut în poveștile despre cruzimea rușilor. Drept rezultat, când trupele sovietice au ajuns îndeaproape de Berlin, orașul a fost măturat de un val de sinucideri în masă. Potrivit unor date, numai în ultimele două luni ale războiului cifra de sinucideri acolo a ajuns la 30-40 de mii.

Totuși, toți acești „experți” în materie de atrocități ale soldaților sovietici, care preferă să-i numească, pur și simplu, ruși, uită, de altfel, să menționeze că asemenea acțiuni împotriva populației civile (viol și jaf) au fost interzise în Armata Roșie la cel mai înalt nivel și erau pedepsite prin executare. Este relevant să cităm textul ordinului comandantului suprem I.V. Stalin "Cu privire la inadmisibilitatea atitudinii dure față de populație”…

Citește continuarea AICI!

Sursa: adevarul.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md