/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Bile albe și negre pentru guvernanți. Autoritățile se laudă cu realizări impresionante, însă majoritatea oamenilor spun că viața e la fel de grea

missing
31 decembrie 2018, ora 18:41

„O mai pus copăcei, o mai făcut pentru copii, așa ceva. Primărița o pus flori, mi-o plăcut să o fost frumos făcut în primăvară”.

„Proiectul cu „Prima Casă” cred că este pentru tineret o realizare bună. Drumuri s-au mai făcut”.

„S-a mărit salariul. De exemplu, în medicină, totuși, este un pic de mărire, așa, nu aș spune că tare semnificativ, mult, dar te bucură un pic ochii atunci când este ceva decât nimic”

„Nici nu-i bine, nici nu-i rău, totul s-a făcut mijlociu. Ne-au dat un mic ajutor la pensionari, de Paște, de Anul Nou. Măcar puțin, dar ne-au dat ceva”.

Alții însă cu greu își amintesc de realizările autorităților din acest an. Iar mulți s-au arătat, mai degrabă, dezamăgiți de activitatea guvernării pentru că viața a rămas la fel de grea, în pofida laudelor celor de la conducere.

„Eu le-aș da lor 600 de lei să trăiască ei cu 600 de lei”.

„Dar dumneata ai văzut vreo realizare? Despre integrare europeană nici nu poate fi vorba, veșnicul antagonism între Guvern și Președinție”.

„Am în vedere de salarii, drumuri. Cum le-am văzut ultima dată, cam tot așa le-am găsit…drumurile”.

„Nici un fel de economie, care economie? N-am simțit noi nimic! Noi, în loc să ieșim din râpă, ne ducem în râpă”.

„Da eu aș întreba Guvernul nostru- unde-i miliardul? Că ei la orice ședință vorbesc numai de milioane și miliarde, de parcă ar vorbi de bănuți”.

„Toate numirile acestea noi de judecători, straniu, înainte de alegeri. Este stat capturat, într-un cuvânt”.

În 2018, autoritățile centrale s-au lăudat cu încasări mai mari la buget, cu diferite proiecte sociale și de infrastructură, dar și cu reforma pensiilor și a salariilor pentru angajații statului. Practic toate însă au fost criticate de mai mulți experți economici care presupun că astfel guvernanții vor să obțină dividende electorale, iar după alegeri ne așteaptă vremuri grele.

Reporter: Felicia Crețu
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram