/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Revelionul, sărbători peste hotare. Moldovenii de peste hotare le-au dorit celor de acasă multă sănătate și prosperitate

missing
31 decembrie 2018, ora 19:17

Locuiește de aproape 6 ani în SUA, iar Revelionul din acest, moldoveanul Nicolae Capsâzu a ales să-l petreacă la poalele munților.

Mă aflu în Mount Cristal, statul Washington și în acest an, am decis cu prietenii să facem Anul Nou la munte. Este destul de frumos aici, vremea este perfectă pentru skiat. Priveliștea este fermecătoare”, Nicolae Capsâzu, moldovean care locuiește în SUA.

Pentru o vacanță la munte au optat și membrii familiei Bolocan, care locuiesc de mai mulți ani în Italia. Galina spune că va găti, neapărat, bucate tradiționale, ca acasă.

Vom sta cu prietenii, vom pregăti bucate, încercăm să păstrăm tradițiile din Moldova. Cu siguranță, la masa de sărbătoare nu vor lipsi bucatele făcute de mama acasă: carnea la cuptor, renumita salata „olivie””, Galina Banaru-Bolocan, moldoveancă care locuiește în Italia.

Iar un moldovean, stabilit în Marea Britanie, a ales să petreacă așa cum o fac și mulți chișinăuieni – va merge în centrul capitalei pentru a admira focurile de artificii.

Anul acesta voi petrece Revelionul cu studenții din străinătate, vom merge cu toții în centrul orașului, vom privi spectacolul de artificii”, Constantin Botezatu, moldovean care studiază în Marea Britanie.

Moldoveanca Marina Berliba locuiește de aproape doi ani, alături de fiul său, în una din cele mai friguroase zone din Rusia – regiunea Murmansk. Spune că-i este dor de sărbătorile de acasă.

Suntem tare departe de cei dragi și nu a fost posibil să-l facem împreună. Este emoționant, totuși, pentru că în memorie sunt vii amintirile frumoase de-acasă. Iată bradul nostru, simbolul Revelionului”, Marina Berliba.

Totuși, sunt și moldoveni care, de Revelion, au decis să fugă de frigul de afară. La fel a procedat și Diana Mocanu, care a ales o destinație mai exotică… insulele Hawaii.

Aloha prieteni, vă salut din cea mai izolată zonă din lume, mă aflu la peste 4000 de kilometri de coasta Americii. Aici este un paradis pe pământ, cu foarte multă verdeață, cu vulcani activi, apă turcoaz și plaje pline de nisip”, Diana Mocanu, vloggeriță.

Chiar dacă sunt departe de casă, moldovenii au avut și un mesaj de felicitare pentru cei de pe loc.

Sărbători fericite alături de cei dragi și salutare din SUA”, Nicolae Capsâzu, moldovean care locuiește în SUA.

Vreau să transmit salutări tuturor de acasă și vă doresc un an cât mai frumos”, Constantin Botezatu, moldovean care studiază în Marea Britanie.

Un sincer la mulți ani Moldova, la mulți ani moldoveni din toate colțurile lumii”, Marina Berliba, moldoveancă care locuiește în SUA.

Eu vă urez ca anul ce vine să aveți parte doar de amintiri frumoase, să fie așa cum vă doriți și să vă aducă doar împliniri frumoase. Aloha”, Diana Mocanu, vloggeriță

Reporter: Ana Sârbu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram