Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Britanicii, îndemnați să-și ia bunicii…

Britanicii, îndemnați să-și ia bunicii în vacanțe, ca remediu împotriva singurătății

Mims Davies, secretar de stat britanic împotriva singurătăţii, îi invită pe britanici să-şi ia bunicii în vacanţele petrecute cu familia pentru ca aceştia să nu se simtă singuri, informează EFE, citat de agerpres.ro.

Într-un interviu publicat de The Sunday Telegraph, Davies a apreciat că britanicii ar trebui să urmeze exemplul familiilor din sudul Europei, care îi includ pe vârstnici în vacanţele lor. „Adesea, (britanicii) pleacă în vacanţă, uneori în familia restrânsă, şi dau peste un grup foarte mare şi minunat de oameni la plajă şi se gândesc ‘Doamne, ce distractiv pare’. Nu prea vedem dincolo de vârful nasului. Ne-am impus să ne închidem un pic şi să facem ceea ce se aşteaptă de la noi. Cred că dacă am fi un pic mai curajoşi atunci când facem anumite lucruri, am descoperi o mai mare bucurie” în aceste lucruri, a declarat Davies.

Politiciana britanică a apreciat drept straniu faptul că britanicii fac eforturi pentru a-şi include copiii în toate aspectele vieţii şi, în schimb, ideea de a-i avea alături şi pe bunici li se pare ”ceva mai greu” de pus în practică.

Premierul britanic Theresa May a creat în luna ianuarie secretariatul de stat pentru sport, societate civilă şi singurătate, sub egida Ministerului Culturii, pentru a combate acest flagel al societăţii moderne, notează EFE. May s-a inspirat dintr-o iniţiativă anterioară, Comisia împotriva Singurătăţii, creată de deputata laburistă Jo Cox, asasinată de un extremist de dreapta înaintea referendumului din 2016 privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.