Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Regional

30 Dec. 2018 / 14:36

Lansări şi donaţii de carte cu prilejul aniversării Bibliotecii ,,Basarabia” din Soroca

Lansări şi donaţii de carte au avut loc la Soroca cu prilejul aniversării Bibliotecii ,,Basarabia”. Instituţia care este filiala bibliotecii judeţene „Vasile Voiculescu” din Buzău (România) a marcat 25 de ani de activitate. La eveniment au participat autorităţi de pe ambele maluri ale Prutului şi au fost organizate activităţi culturale.

Biblioteca Basarabia şi-a deschis pentru prima dată uşile în anul 1993. Fondul primar de cărţi a constituit atunci 6000 de volume donate de partea buzoiană.

„A fost fondată în 1993, atunci când duceam lipsă de carte cu grafie latină, nu aveam literatură, aveam scriitorii români şi iată din iniţiativa autorităţilor de la Buzău şi de la Soroca s-a deschis această bibliotecă”, a spus Ana Bejan, profesoară.  

„Biblioteca Basarabia este filială a Bibliotecii judeţene „Vasile Voiculescu”. Vom marca aniversarea acestui eveniment în Anul Centenarului Marii Uniri”, a declarat Ludmila Ungureanu, directoarea Bibliotecii „Basarabia”.

„Anul acesta autorităţile locale au făcut reparaţia aici la bibliotecă. Şi faţada s-a făcut ca să dea posibilitatea de a atrage cât mai mulţi cititori în această bibliotecă”, a precizat Victor Său, primar de Soroca.

Scriitorul Mihai Sălcuţan din Buzău, care este şi unul dintre fondatorii bibliotecii, şi-a lansat noul volum de carte „Poduri de dor”.

„O carte care sper eu să captiveze cititorii acestei minunate localităţi şi nu numai”, a specificat autorul.  

Autorităţile din Buzău au venit cu o donaţie de carte pentru bibliotecă.

„Am venit cu zece titluri noi de carte. În anul acesta, care este Anul Centenar în Româna, am avut un eveniment foarte frumos. Multe activităţi le-a tipărit şi foarte multă carte istorică mai ales despre acea perioadă extraordinară: 27 martie 1918”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Biblioteca „Basarabia” din municipiul Soroca are peste 24 de mii de cititori.

 

Comentarii