Linkuri accesibilitate

Sovietul suprem de la Tiraspol permite procuraturii cercetarea penală a deputatului Vasili Vlasov


La Tiraspol
La Tiraspol

Sovietul suprem, legislativul de la Tiraspol, a permis procuraturii locale să-l cerceteze penal pe deputatul Vasili Vlasov. Decizia vine după condamnarea în absență, săptămâna trecută, a fostului lider transnistrean, Evgheni Șevciuk, la 16 ani de închisoare. Vlasov este considerat un apropiat al lui Șevciuk, fiind în mandatul acestuia vicepremier responsabil în echipa executivă de sectorul termoelectric și locativ din stânga Nistrului. Și Evgheni Șevciuk, și Vasili Vlasov nu se află în regiunea transnistreană.

Vineri instanța supremă de la Tiraspol a confirmat și condamnarea la patru ani de detenție a liderului comuniștilor din regiunea separatistă Oleg Horjan, acuzat de organizarea unui miting nesancționat.

Procuratura regiunii separatiste ceruse miercuri ridicarea imunității deputatului Vasili Vlasov, pe care l-a acuzat de „furt al proprietății de stat”. Ridicarea imunității i-ar fi permis să-l rețină și să-l cerceteze în arest. Însă Sovietul suprem a decis doar ridicarea parțială a imunității lui Vlasov, ceea ce permite cercetarea lui penală, nu și arestarea. Alesul este acuzat că a angajat fictiv o persoană la întreprinderea pe care o gestiona, TirasTeploEnergo, primind prin intermediari salariul acesteia de aproximativ 57 mii ruble transnistrene.

Vasili Vlasov a lipsit de la ședință, însă a trimis o scrisoare în care afirmă că dosarul care i-a fost deschis este „nefondat” și „neobiectiv”. Iar președintele mișcării Transnistria – casa noastră comună, Ghenadi Ciorba, a sugerat, citat de portalul DnestrTV, că motivele persecuțiilor lui Vlasov sunt de ordin politic și că actuala echipă de la putere, în spatele căreia stă concernul Sheriff, dorește încă o execuție publică demonstrativă a unei persoane din echipa lui Șevciuk și eliminarea lui Vasili Vlasov din viața politică a regiunii separatiste.

XS
SM
MD
LG