/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ion Terguță va concura la alegeri cu Vladimir Plahotniuc pe aceeași circumscripție uninominală

missing
30 decembrie 2018, ora 16:41

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță, și-a anunțat candidatura din partea locului electoral ACUM DA PAS în circumscripție uninominală pentru următoarele alegeri parlamentare din februarie 2019. Acesta va concura pe circumscripția nr. 17 – Nisporeni, Strășeni. 

Ion Terguță se regăsește și pe lista blocului pentru circumscripți națională cu numărul 32.

Într-un comunciat de presă al blocului ACUM se spune că la depunerea actelor pentru înregistrarea grupului de inițiativă a candidatului Ion Terguță, Consiliul electoral Nisporeni ar fi impus cerințe contrare cadrului normativ în vigoare. Printre acestea numără lipsa ștampilei pe procesul-verbal prin care s-a desemnat candidatul ACUM pe circumscripția Nisporeni deși o astfel de cerință nu ar exista nici în lege, nici în cadrul normativ infralegal, lipsa deciziei conducătorului grupului de inițiativă privind desemnarea trezorierului, prezentarea documentului de desemnare a trezorierului și verisiunea autentificată notarial a Hotătârii CEC de înregistrare a blocului ACUM DA PAS. „Așa ceva nu există în cadrul normativ în vigoare”, spune cei de la ACUM.

Pe aceeași circumscripție și-au anunțat candidaturile deocamdată liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, și președinte organizației teritoriale a PSRM și consilier local în Consiliul orășenesc Nisporeni, Pavel Artamonov.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram