Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Fosta șefă a Biroului Relații…

Fosta șefă a Biroului Relații cu Diaspora, candidata PDM în circumscripția care cuprinde țările din Europa de Vest

Sursa: facebook.com/Olga-Coptu-865268180223919/

Olga Coptu, fosta șefă a Biroului Relații cu Diaspora (BRD), va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pe listele PDM. Aceasta anunță că a colectat semnăturile necesare pentru a putea solicita înscrierea în calitate de candidat în circumscripția arondată teritoriilor din vestul R. Moldova. Despre acest lucru, Olga Coptu anunță pe pagina sa de Facebook, acolo unde mulțumește Consiliului Politic Național al PDM pentru încrederea care i-a fost acordată.

Olga Coptu a ocupat funcția de director al BRD timp de doi ani. Aceasta a demisionat din funcție în iunie 2018.

ZdG a scris anterior că șefa Biroului Relații cu Diaspora declară pentru anul 2017, între altele, un automobil marca Toyota, fabricat în 2014 și cumpărat anul trecut, cu 10.000 de lei.  Atunci, contactată de ZdG, șefa BRD a declarat că automobilul a fost cumpărat în 2017, fiind un pic avariat. Ulterior însă, Olga Coptu a adăugat o altă declarație de avere pe pagina ANI, indicând că automobilul a costat nu 10.000 de lei, ci 10.000 de euro. Șefa BRD explica faptul că schimbarea din declarația de avere a survenit pentru că inițial mașina a fost înregistrată pe o altă persoană, apoi trecută pe numele său, iar ulterior în declarație s-au indicat toate cheltuielile de cumpărare, transportare și reparare a mașinii.

Olga Coptu este exponentă a diasporei R. Moldova din Italia, revenită acasă în anul 2014. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova, iar ulterior, Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „La Sapienza di Roma” din Italia. Anterior, Coptu a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și Ministerului Culturii.