05:55:39 20.04.2024
Stiri

Chirtoacă a anunțat circumscripția în care va CANDIDA. Liberalul a înțeles abia ACUM de ce NU a fost admis în BLOC. PROVOCAREA lansată pentru Maia Sandu și Năstase

Partide/Comunicate 29.12.2018 22:08 Vizualizări4311 Autor: Ziarul National
Chirtoacă a anunțat circumscripția în care va CANDIDA. Liberalul a înțeles abia ACUM de ce NU a fost admis în BLOC. PROVOCAREA lansată pentru Maia Sandu și Năstase


Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, intenționează să candideze la alegerile parlamentare în circumscripția nr. 32, care include mai multe suburbii ale Chișinăului, printre care Stăuceni, Colonița, Ghidighici și Vadul lui Vodă. Acesta își va depune dosarul în ultima zi de înregistrare a candidaților, în cazul în care se va convinge că va fi susținut de alegători. În cazul în care alegătorii vor prefera candidatul Blocului „ACUM”, atunci fostul primar al capitalei promite că nu se va înregistra în cursa electorală.

„În ceea ce mă privește, grupul de inițiativă va merge și se va înregistra pentru circumscripția nr. 32, pentru care, deocamdată, mai sunt următorii candidați: Svetlana Popa – PSRM; Nina Costiuc – PD și Mihai Popșoi – ACUM. În timp ce vor acumula semnături pe listele de subscripție, voluntarii PL vor verifica (inclusiv prin sondaje) în localitățile din cadrul circumscripției preferințele alegatorilor. Dacă majoritatea covârșitoare va susține un candidat al opoziției proeuropene, atunci nu mă voi înregistra și voi susține acel candidat”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Citește și: DOC // Candidatul Blocului ACUM din circumscripția care include mai multe suburbii ale Chișinăului, printre care Stăuceni, Colonița, Ghidighici și Vadul lui Vodă

Totuși, fostul primar dorește ca și reprezentanții partidelor proeuropene să procedeze la fel, în cazul în care candidații PL vor fi preferați de alegători: „În cazul în care se va confirma susținerea din ultimii 10 ani pentru subsemnatul, voi depune dosarul și voi participa la alegeri pe această circumscripție. Să vedem însa dacă, simetric, se vor retrage concurenții”.

De asemenea, Chirtoacă a dezvăluit că anume pentru circumscripția nr. 32 și-a depus dosarul la comisia de meritocrație a Blocului „ACUM”, după ce PL a acceptat să nu participe la alegeri, dar să sprijine construcția politică formată de PAS și PPDA.

„De fapt, pentru această circumscripție am depus dosarul pe 21 decembrie, pentru că aici este localitatea de baștină a familiei și tot aici locuiesc în prezent - la Colonița. După cum se vede, competiția pentru „meritocrație” în ACUM, la care nu am fost admis, trebuia să fie cu domnul Popșoi. Acesta a insinuat recent, urât, la adresa domnului Chirinciuc, că ar fi „amator de mămăligă și pește”... Poate ar fi bine de publicat chestionarele completate de toți competitorii din ACUM pentru circumscripția nr. 32, inclusiv a celor neadmiși, ca să poată fi văzută „meritocrația””, a adăugat Chirtoacă.

Potrivit liberalului, toate partidele proeuropene trebuie să aibă o abordare fairplay. În acest sens, acesta a lansat o provocare pentru Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Aceeași abordare o propun pentru reprezentanții partidelor în toate circumscripțiile (cei din societatea civilă este bine să meargă înainte așa cum au pornit). De exemplu, la Cimișlia merită să fie susținut Gheorghe Răileanu, iar la Leova - Alexandru Bujorean etc. Astfel, vor fi apreciate la modul real meritocrația și ponderea candidaților în circumscripții, iar în final vom avea un singur candidat pe circumscripție din partea unioniștilor și pro europenior. Pentru Maia și Andrei: „if there is a will, there is a way!”. ACUM are curaj să facă la fel? Cei care aruncați aiurea cu pietre și nu gândiți, ne criticați și ne acuzați că am dezbina voturile etc., analizați ce scrie aici și o să înțelegeți că aroganța și trufia unora, mascată prin „comisii”, „filtre” și „meritocrații”, toate acestea dau peste cap lucrurile și dezbină. Dar dacă facem toți ceea ce am descris mai sus, atunci putem avea un „WIN WIN”, prin consolidare și mobilizare atât a unioniștilor, cât și a proeuropenilor, ceea ce ar crea un val și mai mare de vot de protest împotriva regimului”, a conchis Chirtoacă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md