‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
20.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRomânia a devenit în 2018 cel mai mare producător european de porumb și floarea...

România a devenit în 2018 cel mai mare producător european de porumb și floarea soarelui

‹ adv ›
‹ adv ›

România se află pe primul loc la producţia de floarea soarelui şi porumb şi pe locul patru la producţia de grâu din Uniunea Europeană. Afirmația a fost făcută de către Viorica Dăncilă, premierul României, pe baza datelor de la Eurostat, scrie zf.ro.

„Statisticile Eurostat din 20 decembrie ne-au dat o veste bună: România este pe primul loc la producţia de porumb şi floarea soarelui, pe locul patru la grâu şi pe locul trei la producţia de cereale”, a declarat Viorica Dăncilă, premierul României, în cadrul şedinţei de guvern din 28 decembrie.

Este pentru prima dată când România trece pe primul loc la producţia de porumb, înaintea Franţei, un mare producător istoric. România cultivă porumb pe o suprafaţă mai mare decât Franţa, dar media de producţie la hectar este mai redusă din cauza lipsei de tehnologizare şi de irigaţii.

În 2018 Franţa a fost afectată de ploi puternice, astfel încât România a trecut pe locul întâi la producţia de porumb pentru prima dată în istorie. Anul trecut, România s-a clasat pe locul întâi în Uniunea Europeană la producţia de floarea-soarelui, locul doi la porumb după Franţa, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

România a fost cel mai mare exportator de cereale din UE în 2017, în condiţiile în care fermierii români au produs în jur de 24,5 milioane de tone de cereale, echivalentul a 1,2 tone pentru fiecare locuitor al României.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii