13:34:18 24.04.2024
Stiri

Țările din Grupul Visegrád sunt în dezacord cu unele politici promovate de Germania: „Țările V4 oferă o viziune alternativă pentru viitorul Europei”

Știri 28.12.2018 12:00 Vizualizări1265 Autor: Ziarul National
Țările din Grupul Visegrád sunt în dezacord cu unele politici promovate de Germania: „Țările V4 oferă o viziune alternativă pentru viitorul Europei”


„Dacă vreodată Europa va fi salvată și recuperată de populația sa nativă, puteți fi sigur că țările din Grupul Visegrád vor fi în fruntea reconstrucției”, se arată într-un material publicat de portalul occidentaldefense.com.

Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia (Țările din Grupul Visegrád sau V4) au făcut parte de mult timp dintr-o singură civilizație care împărtășește valori culturale și intelectuale. Au rădăcini comune în ceea ce privește tradițiile religioase, pe care s-au străduit în permanență să le consolideze și să le păstreze. Aceste țări sunt printre puținele națiuni de pe continent, care au rămas ferme în dorința lor de a se menține la identitățile lor creștine, europene, se arată în material.

Potrivit lui John Wayne, autorului materialului, anume din acest motiv țările V4 au devenit „copiii problematici ai UE”. „Actualul lider al grupului Visegrád și actualul prim-ministru al Ungariei, Victor Orbán, este o figură-cheie care se opune „tiraniei UE”. El a îndrăznit să vocalizeze gândurile tuturor europenilor cu capacitate de gândire, când a spus cu curaj: „Întrebarea următorului deceniu; Europa va aparține europenilor”. Astăzi, țările din Visegrád sunt legate de convingerea comună că Europa ar trebui să fie în primul rând pentru europeni”.

Acesta mai spune că țările din grupul Visegrád cuprind 65 de milioane de europeni, iar pe an ce trece statele V4 devin adevărate povești de succes economic ale comunității europene. „Economiile Poloniei, Cehiei, Slovaciei și Ungariei se dezvoltă rapid și cresc mai repede decât orice regiune din lume, cu excepția celor din Asia Pacific. Pe scurt, spațiul central european reprezentat de cele patru țări din Grupul Visegrad este simbolul succesului european contemporan.

Creșterea lor este predominant condusa de exporturi, ceea ce le face foarte atractive pentru investiții străine directe (ISD). Polonia este cea de-a doua locație cea mai atractivă pentru ISD în Europa, după Germania. Șomajul este, de asemenea, sub media europeană și mult sub nivelurile din Franța, Italia și Spania, iar în toate aceste state salariile cresc puternic, alimentând cererea internă. Dacă V4 ar reprezenta o singură unitate economică, cu siguranță ar ajunge în primele 20 de puteri economice din lume. În ceea ce privește puterea de cumpărare, V4 se situează pe locul 15 în lume”, argumentează John Wayne.

Sursa citată a atins și subiectul securității, iar în acest sens a evidențiat contradicțiile dintre Grupul Visegrád și Germania.

„Spre deosebire de omologii occidentali, securitatea este una dintre principalele priorități ale guvernelor V4. Terorismul islamic este inexistent în aceste țări. Sunt singurele țări europene care au decis să ia măsuri împotriva invaziei migranților din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Odată cu decizia de a oferi un sprijin financiar semnificativ pentru securitatea frontierelor libiene, țările V4 au fost destul de sfidătoare în dorința lor de a capitula la directivele Angelei Merkel de stimulare a migranților economici din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Țările din Visegrád oferă o viziune alternativă pentru viitorul Europei, care contravine celei care a fost împinsă de poporul european de către birocrații neautorizați, pro-UE, globaliști, care se află în turnurile lor de fildeș din Bruxelles”, a mai arată în material.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md