14:31:47 28.03.2024
Stiri

DOC // Partidul „ȘOR” a prezentat LISTA candidaților în circumscripțiile uninominale: „Profesioniști și care au elaborat deja programe de dezvoltare a regiunilor”

Partide/Comunicate 28.12.2018 14:05 Vizualizări1587 Autor: Ziarul National
DOC // Partidul „ȘOR” a prezentat LISTA candidaților în circumscripțiile uninominale: „Profesioniști și care au elaborat deja programe de dezvoltare a regiunilor”


Partidul Politic „ȘOR” a prezentat astăzi lista candidaților în circumscripțiile uninominale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În listă se răgăsesc liderul formațiunii, Ilan Șor, care va candida în circumscripția nr. 17 Orhei, dar și primarul din Jora de Mijloc, Marina Tauber - circumscripția 18 Ivancea.

Potrivit formațiunii, candidații sunt selectați în baza principiilor „profesionalismului și meritocrației” și au fost înaintați de cetățeni, cu consultarea organizațiilor teritoriale ale Partidului „ȘOR”.

„Fiecare candidat desemnat de Partidului Politic „ȘOR” în circumnscripțiile uninominale are deja elaborat un program de dezvoltare și modernizare a regiunii pentru care va concura la alegeri. Programele candidaților, consultate și cu populația din regiuni,propun soluții concrete de rezolvare a celor mai stringente probleme cu care se confruntă localitățile și oamenii din regiunea respectivă. De fapt, aceste programe reprezintă un concept global de dezvoltare a fiecărei circumscripții în toate domeniile - pornind de la cel social prin crearea și modernizarea infrastructurii de sănătate și educație, crearea locurilor de muncă, până la cel economic în care sunt elaborate propuneri și termeni concreți de deschidere a întreprinderilor și de majorare a veniturilor la buget”, se arată într-un comunicat de presă al partidului condus de Ilan Șor.

Sursa citată precizează că în circumscripțiile în care vor învinge candidații Partidului „ȘOR” vor fi implementate reforme similare cu cele pe care le-a realizat liderul formațiunii, Ilan Șor, la Orhei în cei trei ani și jumătate de mandat. Este vorba de reparația drumurilor, renovarea și modernizarea infrastructurii, programe sociale”.

Programele candidaților de dezvoltare și modernizare a localităților din fiecare circumscripție în parte vor fi publicate în cel mai scurt timp. „Acest lucru a fost posibil datorită proiectului novator al Partidului „ȘOR” și anume crearea instituției reprezentantului împuternicit în regiuni pentru a elabora programe teritoriale, ținând cont despecificul și problemele locale”.

„Partidul Politic „ȘOR” intră în campania electorală cu un program bine chibzuit, care propune schimbări radicale ale calității vieții oamenilor și avânt economic. Formațiunea propune mai multe angajamente sociale față de cetățeni, în special persoanele social-vulnerabile, iar în economie se pronunță pentru o implicare mai mare a statului, inclusiv prin instituirea monopolului la comercializarea anumitor produse, restabilirea colhozurilor și crearea de fabrici și întreprinderi de stat”, punctează sursa citată.

Amintim că joi, 27 decembrie, Partidul Politic „ȘOR” a depus și actele necesare, precum și lista de candidați pentru circumscripția națională, pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Acesta este primul scrutin parlamentar la care participă Partidul Politic „ȘOR”, iar majoritatea sondajelor indică că formațiunea are șanse să acceadă în viitorul Parlament.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md