03:24:32 19.04.2024
Stiri

TEST // Poți pronunța fără greșeli textul acesta?!

Știri 28.12.2018 16:03 Vizualizări1298 Autor: Ziarul National


TEST // Poți pronunța fără greșeli textul acesta?! sursa: google.ro

Cine nu a încercat celebrul exercițiu de dicție „Șase sași în șase saci”?! A apărut, însă, o altă provocare pentru amatorii de gen! Dacă reușești să pronunți corect fiecare cuvânt din textul de mai jos la prima vedere înseamnă că vorbești mai bine decât 95% dintre vorbitorii nativi, dar și că ai abilitatea de a citi în avans cuvintele.

Ce trebuie să faci? Citește cu voce tare într-un ritm mediu fără să silabisești cuvintele. Dacă ai făcut chiar și o singură greșeală ai picat testul. Textul propus este un fragment din manualul de dicție „Șase sași în șase saci”, de Carmen Ivanov.

Iată și textul:

Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodosoriană aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec și veneau pe filiera colaboraționiștilor incompatibili cu senzația de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică și abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate și fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic și zguduitor.

Manifești stupoare când pe o microfotoradiografie întrezărești o inexorabilă cifră treisprezece și gândești: paraskavedekatriafobia e mai rea decât hipopotomonstrosecvipedaliofobia, dar mai ușoară decât venustrafobia, ablutofobia sau chiar logizomecanofobia.

A fost diagnosticat otorinolaringologic cu ri- nodislalie acută din cauza mucezelii influores- cente ce se întrepătrunde buconazofaringian cu o discopatie neidentificabilă laparoscopic cu chintesență lamelibranhiată a acidului dezoxiribonucleic care a ajuns la desuetudine din cauza acidului acetilsalicilic, care cu recrudes- cență antispasmodică ucide microorganisme dicotiledonate sau monocotiledonate culese dintr-o zarzavagerie paralelipipedică prelucrată din obiecte contondente fără unilateralitate sau fotoluminiscență.

I se încețoșează mintea în mod anatomopatologic când privește demonstrația ireversibilă, de o neinteligibilitate transcendentală a mușchiului sternocleidomastoidian și se gândește cu impasibilitate minuțioasă la vicisitudinile de imponderabilitate a șasiurilor săsești cuprinse de un scurtcircuit electric neelucidat.

Sursa: dictie.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md