15:43:08 29.03.2024
Stiri

PL și-a REVIZUIT decizia potrivit căreia urma să sprijine Blocul „ACUM”. Liberalii VOR PARTICIPA la alegerile parlamentare din februarie

Partide/Comunicate 28.12.2018 21:30 Vizualizări1878 Autor: Ziarul National
PL și-a REVIZUIT decizia potrivit căreia urma să sprijine Blocul „ACUM”. Liberalii VOR PARTICIPA la alegerile parlamentare din februarie


Partidul Liberal (PL) și-a revizuit astăzi decizia adoptată pe 16 decembrie de a sprijini Blocul electoral „ACUM” și va participa în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Noua decizie a fost luată de Consiliul Republican al PL, întrunit astăzi în ședință.

„Urmare a apelului public lansat de Dorin Chirtoacă privind consolidarea a tuturor unioniștilor în jurul PL, mai multe organizații unioniste, inclusiv Unirea-ODIP și Sfatul Tării 2, vor participa împreună cu PL în alegeri”, se arată într-un comunicat de presă al PL.

Totodată, Chirtoacă a purtat discuții cu liderii PNL, PLR, Partidul Verde Ecologist, Partidul „Democrația Acasă”, precum și cu cei ai organizațiilor unioniste. PL susține că este în continuare „deschis și mizează pe unificarea curentului unionist, pentru că doar împreună putem valorifica votul unionist și izbândi în aceste alegeri”.

Citește și: VIDEO // Chirtoacă aduce ACUZAȚII grave Maiei Sandu și lui Andrei Năstase: „Toată Europa, Berlinul, Bruxelles-ul știe de POTLOGĂRIA voastră. Eu PĂRĂSESC politica…”

Amintim că anterior, la 16 decembrie curent, liberalii au decis să nu participe în cursa electorală, dar să sprijine Blocul „ACUM”. În schimb, liberalii urmau să delege candidați pe lista comună și în circumscripții. Liberalii au transmis lista candidaților vinerea trecută, dar conducătorii Blocului „ACUM” l-au anunțat pe Dorin Chirtoacă că lista deja a fost întocmită și au rămas vacante șapte circumscripții, inclusiv din Briceni, Rusia, Găgăuzia, Taraclia sau Orhei.

Citește și: Chirtoacă este NEDUMERIT de împărțeala făcută de PAS și PPDA. Acesta a fost anunțat că LISTA a fost stabilită și că au rămas doar ȘAPTE circumscripții pentru care se pot bate LIBERALII, inclusiv Găgăuzia

Chirtoacă a fost nemulțumit de împărțeala făcută de liderii Blocului „ACUM” și a cerut convocarea de urgență a comisiei de meritocrație, care a desemnat candidații pe lista națională a bloului și în circumscripții. Apelul său a fost ignorat de Blocul „ACUM” și, astfel, PL a decis să participe în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md