Un slujitor al Catedralei „Nașterea Domnului”, atacat din spate după deschiderea lăcașului. Hoțul a sustras mai multe bijuterii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un bărbat de 79 de ani, paraclisier al Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală a fost internat în secția reanimare a Spitalului de Urgență, fiind rănit în timp ce deschidea lăcașul de cult. Ulterior, atacatorul a spart sticla unei icoane de unde a sustras mai multe bijuterii din aur, donate de enoriași. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru jaf.

Incidentul a avut loc pe 27 decembrie, la ora 6:15. Inspectoratul de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, a fost alertat, prin intermediul serviciului unic 112, de agenții de pază comunicând că paraclisierul Catedralei a fost agresat. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului Buiucani și serviciile specializate, care au stabilit că bărbatul în vârstă de 79 de ani, în timp ce deschidea Catedrala Mitropolitană, a fost atacat din spate cu un obiect contodent de o persoană necunoscută, cauzându-i leziuni corporale. Bărbatul a fost transportat și internat la Institutul de medicină urgentă, pentru îngrijiri medicale.

Actualmente Poliția Capitalei, întreprinde toate acțiunile speciale de investigații și urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și identificarea făptuitorului.

În urma celor întâmplate Consiliul parohial al Catedralei mitropolitane Nașterea Domnului din Chișinău s-a arătat profund indignat de „acest act vandalic, care reprezintă un atentat la viața unui om, care și-a consacrat viața slujirii lui Dumnezeu și aproapelui”.

„Făptașii acestui act inuman și rușinos au demonstrat odată în plus că omul pătimaș poate merge atât de departe, încât să curme viața aproapelui și să pângărească cele sfinte și dumnezeiești. Deoarece nu este primul caz de furt și de sacrilegiu, îndemnăm confrații slujitorii să fie mai precauți, asigurând paza sfintelor locașe. Totodată, dacă sunt observate persoane suspecte în biserică și în preajma sfintelor locașe, să fie anunțată poliția. Despre aceste cazuri să fie înștiințați și credincioșii din localitate, care ar fi cu atenție sporită față de edificiile sacre”, se arată într-un comunicat plasat pe pagina web a Mitropoliei Moldovei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...