‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriEstimările UE pentru 2019: Producția de porumb va fi în creștere, iar grâul și...

Estimările UE pentru 2019: Producția de porumb va fi în creștere, iar grâul și orzul în scădere

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Comisia Europeană şi-a îmbunătăţit, miercuri, estimările referitoare la producţia de porumb a Uniunii Europene în sezonul 2018/2019 până la 67,5 milioane tone, de la 62,9 milioane tone anterior, informează Reuters, citat de Agerpres.

În schimb, Comisia Europeană a revizuit în jos estimările referitoare la producţia de grâu moale a UE în 2018, până la 128,5 milioane tone, de la 129,2 milioane tone anterior. Estimările privind producţia de orz a UE au fost revizuite uşor în jos la 55,7 milioane tone, de la 55,9 milioane tone, în timp ce estimările privind producţia de rapiţă a UE în 2018/2019 au fost menţinute la 19,8 milioane tone.

De asemenea, Comisia Europeană a lăsat nemodificate estimările referitoare la exporturile de grâu ale UE în acest sezon la 20 milioane tone, în timp ce importurile de porumb sunt estimate la 18,5 milioane tone.

Săptămâna trecută, ministrul român al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, declara că România a depăşit Franţa la producţia de porumb doi ani consecutivi şi nu se va mai da jos de pe piedestal. El a spus că România va rămâne o ţară preponderent cerealieră, datorită condiţiilor climatice şi pedologice pe care le are.

„România are suprafaţă arabilă şi condiţii climatice, un sol care permite cultivarea cerealelor, atât cele de toamnă, cât şi cele de primăvară”, a adăugat Daea.

Din datele prezentate de şeful MADR, citând Institutul European de Statistică – Eurostat – România s-a clasat în 2018 pe locul 3 în UE la producţia de cereale, cu 31,89 milioane de tone, după Franţa şi Germania. La porumb, România este pentru al doilea an consecutiv pe prima poziţie, cu 18,971 milioane de tone, devansând serios Franţa, care obţinut 12,597 milioane de tone, iar la floarea soarelui a realizat 3,35 milioane de tone, din nou pe primul loc în UE. La grâu, România este pe locul 4, cu 10,247 milioane de tone.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›