‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFarm Prod - prima companie din Moldova care exportă un lot de mere în...

Farm Prod – prima companie din Moldova care exportă un lot de mere în Israel

‹ adv ›
‹ adv ›

Merele de calitate „Made in Moldova” devin tot mai populare pe piețele externe, unde până acum erau practic imposibil de găsit de consumatorii străini. Și dacă până acum piețele țintă au fost Bangladesh sau Dubai, de curând din aceste fructe delicioase vor gusta și israelienii. Compania Farm Prod, susținută de Asociația Moldova Fruct și Proiectul USAID/APM, este prima Companie autohtonă care a expediat un lot de mere în Israel.

Iurie Fală, directorul executiv al Asociaţiei Moldova Fruct, a menționat pentru Agrobiznes, că Compania Farm Prod S.R.L. a exportat, la data de 27 decembrie curent un lot de 20 de tone de mere Golden.

„Merele la sigur vor corespunde așteptărilor cumpărătorilor, spun aceasta deoarece Compania Farm Prod este membră a Asociației Moldova Fruct, iar noi ne axăm, în primul rând, pe calitate. Acestea vor ajunge pe cale maritimă în circa 7-8 zile. Am facilitat esențial exportul, asigurând conexiunea dintre producători și partenerii externi. Au fost scrise demersuri către ANSA și alte instituții din țară, dar și Israel. Recent, Farm Prod a expediat un container de mere și în Oman – o piață nouă pentru fructele moldovenești. Recent, un alt producător, datorită suportului acordat de Asociația Moldova Fruct, a exportat 3 containere de mere în Arabia Saudită”, a adăugat Iurie Fală.

Membrii Asociației Moldova Fruct, nu se opresc aici și continuă să valorifice oportunitățile oferite de piețele de desfacere din diferite colțuri ale globului. În perspectivă, producătorii moldoveni planifică să încheie contracte cu clienţi din Orientul Mijlociu, India și eventual Egipt.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii