15:45:04 29.03.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă îi aruncă mănușa lui Andrei Năstase și îl invită la o DEZBATERE televizată

Politică 27.12.2018 09:24 Vizualizări5181 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă îi aruncă mănușa lui Andrei Năstase și îl invită la o DEZBATERE televizată


Liderul liberalilor, Dorin Chirtoacă, îl așteaptă în această seară pe președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, la emisiunea „În Profunzime” de la Pro TV, pentru a discuta situația legată de respingerea liberalilor pe lista Blocului „ACUM”.

„Maia și Andrei, să știți că mai presus de politică și voturi există onoare și demnitate și mai există și idealul Unirii și al României Mari. Iar noi le vom apăra cu orice preț, dincolo de interesele politice, meschine până la urmă, după cum se vede. Andrei, să vedem dacă ai curajul să vii mâine seara (joi - n.r.) la ProTV, la „În Profunzime”, să discutăm deschis și în fața oamenilor cum stau lucrurile, nu doar să arunci cu noroi la colț de stradă”, li se adresează Chirtoacă lui Andrei Năstase și Maiei Sandu.

Liberalul amintește că înțelegerea pe care a avut-o cu Blocul „ACUM” pe 17 decembrie curent a fost că PL va depune lista de candidați, indiferent de oră, până vineri, 21 decembrie.

„În acea zi de 21 decembrie am depus. PL a venit pe 16 decembrie, cu decizia de a sustine ACUM pe baza condițiilor și regulilor pe care tot ei le-au stabilit și tot ei ne fac „clovni”. Așa probabil înțeleg ei să răspundă la efortul nostru de unificare a opoziției, după ce în 2015 mi s-au adresat cu „sukin sîn” (fiu de cățea). Puteți spune orice, dar eu nu am niciun fel de experiență de colaborare cu Plahotniuc, nu i-am fost avocat în afacerea „Gemenii”, nu am facut atac raider împreună cu el asupra „Victoriabank”, nu am votat în Guvern pentru acoperirea furtului BEM, nu am mărșăluit la braț cu Dodon și Usatîi prin Chișinău ș.a.”, a continuat Chirtoacă.

Menționăm că, deși și-au anunțat susținerea pentru Blocul „ACUM” și au prezentat o listă de candidați din partea formațiunii, niciun liberal nu se regăsește pe lista electorală a acestui bloc, depusă la Comisia Electorală Centrală. Liberalilor unioniști li s-au propus, în bătaie de joc, circumscripții din Găgăuzia, Transnistria și Rusia.

Andrei Năstase scria într-o postare pe Facebook că Dorin Chirtoacă s-ar fi „supărat”, pentru că Blocul „ACUM” nu i-a oferit „șansa să-și salveze cariera politică”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md