09:45:28 19.04.2024
Stiri

FOTO // Primii din cei 500 câștigători ai „Tombolei de Crăciun”, organizate în cadrul Programului „Casa mea e Moldova” pentru DIASPORA din Italia, au revenit acasă

Partide/Comunicate 27.12.2018 13:01 Vizualizări1028 Autor: Ziarul National
FOTO // Primii din cei 500 câștigători ai „Tombolei de Crăciun”, organizate în cadrul Programului „Casa mea e Moldova” pentru DIASPORA din Italia, au revenit acasă


Primii câștigători ai „Tombolei de Crăciun”, organizată în cadrul programului „Casa mea e Moldova”, care pune la dispoziția diasporei din Italia 500 de bilete avia tur-retur, gratuite, s-au întors acasă.

Reprezentanții Centrului de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor în Bologna au întâlnit la Aeroportul Internațional Chișinău compatrioții care au revenit acasă de sărbători, grație „Tombolei de Crăciun”. Câștigătorii au fost întâlniți cu flori, muzică, pâine și sare, iar echipa Centrului a îmbrăcat straie naționale.

Alături de echipa Centrului au fost și rudele compatrioților, care au așteptat ore în șir sosirea persoanelor dragi. „Lacrimile de bucurie s-au văzut pe chipurile fiecărui moldovean venit acasă, de sărbători, grație „Tombolei de Crăciun”, organizată în cadrul programului „Casa mea e Moldova”, inițiativă a Partidului „ȘOR””, menționează Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor în Bologna într-o postare pe Facebook.

Moldovenii veniți din Italia s-au bucurat și de cadouri din partea Centrului. Printre darurile tradiționale de sărbătoare, oamenii au primit și invitații în cel mai mare parc de distracții din R. Moldova - „OrheiLand”, care găzduiește și cel mai mare „Târg de Crăciun” din țară.

„Astfel, concetățenii noștri se vor putea bucura de cele mai frumoase evenimente, alături de cei dragi, dar și să vadă infrastructura din orașul Orhei, care poate concura cu alte orașe europene” menționează sursa citată.

Zilnic, echipa Centrului continuă să întâlnească fiecare norocos al loteriei, în stilul celor mai frumoase tradiții moldovenești.

Amintim că recent, Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor în Bologna a realizat un proiect inedit pentru moldovenii din străinătate. În cadrul unei loterii, au fost extrase 500 de bilete avia tur-retur. Astfel, 500 de moldoveni din Milano, Roma, Torino, Veneția sau Bologna își vor putea petrece sărbătorile acasă, alături de rudele dragi din Moldova. În total, la tombolă s-au înscris 11.289 de persoane.

„Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor din Bologna, deschis la inițiativa Partidului „ȘOR”, oferă asistență și consultanță juridică pentru moldovenii care vor să revină în Patrie. Grație acestui proiect, în municipiul Orhei s-au întors peste 60 de moldoveni. La întoarcere, concetățenii beneficiază de o indemnizație de 500 de euro, loc de muncă garantat, scutiri fiscale, înlesniri în transportul public, dar și alte facilități”, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md