10:37:01 25.04.2024
Stiri

Putin are UN NOU PLAN PERVERS la granițele României? Anunț oficial

Politică 27.12.2018 13:03 Vizualizări3038 Autor: Ziarul National


Putin are UN NOU PLAN PERVERS la granițele României? Anunț oficial sursa: google.ro

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, apropiat al lui Vladimir Putin, s-a deplasat la Tighina, unde a avut o întrevedere cu şeful autorității separatiste din Transnistria, Vadim Krasnoselski.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon scrie că a discutat cu Vadim Krasnoselski despre „rezultatele măsurilor de consolidare a încrederii din ultimii doi ani”.

Potrivit acestuia, el a convenit cu liderul administrației transnistrene asupra organizării unei noi runde de negocieri în formatul 5+2 (Republica Moldova, Transnistria, Rusia, Ucraina, OSCE, plus UE şi SUA, ca mediatori) „în vederea apropierii pozițiilor tuturor participanților la negocieri pentru consolidarea încrederii între părți şi soluționarea problemelor existente”.

Igor Dodon susține că, alături de Krasnoselski, ar fi contribuit la menținerea trupelor ruse în stânga Nistrului, sub forma aşa-ziselor „trupe de pacificare’.

„Am reconfirmat importanța menținerii actualei operațiuni de pacificare ca factor de susținere a stabilității şi liniştii în Zona de Securitate.

Totodată, am subliniat că în anul curent au fost anumite provocări în aceasta direcție, însă prin eforturi comune am reuşit sa le depăşim fără complicații serioase, inclusiv datorită faptului că locuitorii de pe ambele maluri susțin paşii întreprinşi pentru consolidarea păcii şi a stabilității în țara noastră”, a afirmat Igor Dodon, conform Newsteam.

Sursa: evz.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md