12:55:39 29.03.2024
Stiri

Andrian Candu explică prezența soției ex-guvernatorului BNM pe lista electorală a PD și numirea noilor judecători ai Curții Constituționale

Politică 27.12.2018 14:06 Vizualizări1528 Autor: Ziarul National
Andrian Candu explică prezența soției ex-guvernatorului BNM pe lista electorală a PD și numirea noilor judecători ai Curții Constituționale


Președintele Parlamentului și vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Andrian Candu, afirmă că prezența Otilie Drăguțanu pe lista electorală a formațiunii conduse de Vlad Plahotniuc nu are nicio legătură cu faptul că aceasta este soția ex-guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu.

„Otilia Drăguțanu este cunoscută și ca nefiind soția ex-guvernatorului BNM. Dânsa are un rol deosebit în societatea civilă și mediul de afaceri. Mă bucur să facă parte din echipa noastră, nefiind membru PD. Otilia Drăguțanu are destule calități profesionale să se regăsească pe lista PD. Calitatea de candidat pe lista PD se bazează pe alte criterii decât soție, soț, afiliere, afinități etc.”, a declarat astăzi Candu, în cadrul conferinței de bilanț a activității actualului Legislativ.

De asemenea, Andrian Candu a fost întrebat și de numirile de la Curtea Constituțională, care au provocat discuții în societate. „Au fost numiri pe criterii politice. De ce în alte state judecătorii de la Curtea Constituțională sunt numiți pe criterii politice, iar la noi nu? De ce acum s-au făcut aceste numiri? Un judecător și-a dat demisia și nu vreau să intru în detalii. Noi ne dorim o Curte eficientă, mai ales în contextul alegerilor parlamentare. E nevoie de validarea alegerilor”, a adăugat acesta.

Spicherul a punctat că timpul va arăta dacă numirile din ultima perioadă, inclusiv la Curtea Constituțională, Curtea de Conturi etc. sunt bune. „Dacă sunt buni sau răi, va arăta timpul. Cel puțin, în ultimii ani numirile făcute au fost bune, deoarece au fost rezultate. Vom mai face și în continuare alte numiri”, a conchis Candu.

Amintim că Parlamentul a votat pentru numirea în funcția de judecători la Curtea Constituțională pe deputații Artur Reșetnicov și Raisa Apolschi, precum și pe fostul procuror general, Corneliu Gurin. Iar fostul șef al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a ajuns la Curtea de Conturi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md