/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Au ajuns la Polul Sud. Prima expediție autonomă în Antarctida

missing
27 decembrie 2018, ora 18:21

Echipa este compusă din șapte oameni, care și-au propus să parcurgă Antarctida în 50 de zile. Până acum, au fost parcurși 3500 de kilometri în 27 de zile din totalul de 7000 de kilometri.

În timpul nopții se deconectează motoarele vehiculelor pentru a economisi carburant şi de aceea se doarme la o temperatură de -10 grade Celsius în habitaclu, care este rezistent la temperaturi extreme. Echipa a rămas cu 1950 litri de carburant din patru tone total.

Potrivit jurnalului bordului, „atât de curat este totul în jur încât toată echipa doarme în saci de dormit cu tot cu încălțăminte”. De asemenea, clima extrem de rece nu permite participanților nici să transpire și deoarece nici apă caldă nu au la dispoziție, se folosesc doar șervețele umede și de 27 de zile nimeni nu s-a spălat.

Următorul punct este Vostok, singura staţie rusească din Antarctida care se află în interiorul continentului și a fost deschisă în anul 1957. În prezent în stație se află o echipă formată din 25 de oameni. Chiar şi la minus 80 de grade Celsius, specialiştii din stația Vostok cercetează un lac subglacial care se află la o adâncime de 4 km sub gheaţă. Anume aici este cea mai rece zonă de pe tot continentul. Echipa speră să ajungă până la 31 decembrie la Vostok pentru a sărbători Revelionul împreună cu cei de acolo.

Citește continuarea pe autoblog.md.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram