‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Australia grindina a distrus sute de hectare de livezi de cireșe

În Australia grindina a distrus sute de hectare de livezi de cireșe

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Livezile de cireșe din toată Australia au avut de suferit din cauza ploilor abundente, grindinei și umidității ridicate, care au distrus cantități mari de fructe înainte de Crăciun. Regiunea Orange din New South Wales a fost declarată zonă de dezastru, deoarece pagubele au ajuns la 4 milioane de dolari, scrie abc.net.au.

Din cauza grindinei au fost afectate, în mod special, cireșele, florile, merele și restul sâmburoaselor în întreaga regiune. Niall Blair, ministrul industriei din țară a declarat că, producătorii afectați pot solicita pentru daunele produse împrumuturi de până la 130 de mii de dolari cu o rată scăzută a dobânzii.

„Până în prezent, estimăm daunele la mai mult de 4 milioane de dolari, dar ne așteptăm ca acestea să fie mai mari, deoarece producătorii continuă să calculeze cât de mult plantațiile au fost afectate din cauza grindinii”, a spus Blair.

FOTO: abc.net.au

În unele livezi din Australia de Sud, mai mult de 50% din cireșe au crăpat. Cu o lună în urmă, s-a anticipat că, recolta de cireșe în acest sezon va fi una record din întreaga istorie a Australiei, iar exporturile vor crește cu mai mult de 50%. Dar vremea și-a făcut ajustările sale, iar producătorii continuă să își calculeze pierderile.

Lee-Anne Jackway, purtătoarea de cuvânt a companiei Aitken’s Cherries, a declarat că în weekend, în regiunea Kalangadoo au căzut mai mult de 40 mm de ploaie, ceea ce a cauzat pagube mari în livezi.

„Pe măsură ce fructele încep să se coacă, vremea umedă nu este o condiție favorabilă pentru acestea. Sperăm să recoltăm până la sfârșitul săptămânii, dar există o lipsă acută de brațe de muncă în regiune. Lucrează atât localnicii cât și cei veniți în regiune. Străinii caută, de obicei, locuri de muncă de la mijlocul până la sfârșitul lunii noiembrie, când fructele nu sunt încă maturate”, a spus Jekeway.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›