03:38:21 18.04.2024
Stiri

APELUL lui Dorin Chirtoacă: „Să ne unim forțele, să ne consolidăm în jurul PL-ului, să scoatem Basarabia din ghearele dictaturii”

Politică 26.12.2018 10:40 Vizualizări1161 Autor: Ziarul National
APELUL lui Dorin Chirtoacă: „Să ne unim forțele, să ne consolidăm în jurul PL-ului, să scoatem Basarabia din ghearele dictaturii”


Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a lansat, în seara zilei de 25 decembrie, un apel către toți unioniștii din R. Moldova, pe care îi îndeamnă să se consolideze „în jurul PL-ului, să scoatem Basarabia din ghearele dictaturii, să nu admitem să ajungă pe mâna fariseilor și să o îndreptăm pe singura cale dreaptă - calea Unirii cu România!”.

Apelul vine după ce Blocul electoral „ACUM” a anunțat că le oferă liberalilor doar circumscripții din Găgăuzia, Transnistria și Rusia.

PL a contribuit la unitatea opoziției, am demonstrat încă o dată buna noastră credință, însă aceasta nu a fost apreciată. Dumnezeu ne este martor, noi am mers sincer cu ACUM, dar ni s-a trântit ușa în față, am fost mințiți și trădați. Nu am fost lăsați nici măcar să participăm la „concursul meritocrației” anunțat tot de ei și fără să fim întrebați, am fost trimiși să candidăm în Siberia, probabil după modelul lui Stalin de la deportările din 1949. S-a lovit nu numai în PL, dar în tot electoratul unionist, care a fost de fapt scuipat și alungat, alungat din nou, cum s-a întâmplat și în 2015 în PMAN”, arată Chirtoacă în apelul publicat pe pagina sa de Facebook.

Președintele liberalilor susține că îi va contacta pe alți lideri unioniști din R. Moldova, pentru a discuta despre participarea în comun la alegerile parlamentare.

„Nnoi de fapt suntem mai puternici și mai mulți decât fariseii care tocmai ne-au trădat. Prin mârșăvia care au făcut-o, ei ne-au deschis calea directă spre Unire! Dacă ne mobilizăm, prin faptul că i-am deconspirat, noi avem șansa chiar să-i batem în aceste alegeri să luăm mai multe voturi decât ei, să debarcăm astfel și regimul Plahotniuc-Dodon și să devenim forța politică de bază din R. Moldova. De aici și până la Unire va mai rămâne numai un pas!”, crede Dorin Chirtoacă.

Vedeți mai jos întregul apel lansat de președintele PL:

APEL
NE CONSOLIDAM ÎN JURUL PL
ȘI NE UNIM CU ROMÂNIA!

Având în vedere situația creată, astăzi în ziua de Crăciun a Anului Centenar al Unirii, în acest al doisprezecelea ceas, fac următorul apel:

Singura cale pentru prezentul și viitorul Republicii Moldova este Unirea cu România!

PL a contribuit la unitatea opoziției, am demonstrat încă o dată buna noastră credință, însă aceasta nu a fost apreciată. Dumnezeu ne este martor, noi am mers sincer cu ACUM, dar ni s-a trântit ușa în față, am fost mințiți și trădați. Nu am fost lăsați nici măcar să participăm la „concursul meritocrației” anunțat tot de ei și fără să fim întrebați, am fost trimiși să candidăm în Siberia, probabil după modelul lui Stalin de la deportările din 1949. S-a lovit nu numai în PL, dar în tot electoratul unionist, care a fost de fapt scuipat și alungat, alungat din nou, cum s-a întâmplat și în 2015 în PMAN. Din păcate, prin aroganța și prin încălcarea propriilor reguli, cei de la ACUM s-au descalificat și au arătat că nu-i interesează nici unitatea opoziției, nici debarcarea regimului Plahotniuc-Dodon și nici Unirea.

Nu ne rămâne decât o singură cale, calea noastră dintotdeauna, calea Unirii cu România, prin consolidarea, începând de astăzi, a tuturor unioniștilor în jurul PL, nu doar pentru viitoarele alegeri locale, dar pentru aceste alegeri parlamentare din 24 februarie 2019.

Fac un apel public către liderii unioniști ai partidelor politice și ai societății civile: Nicolae Dabija, Vlad Bilețchi, Anatol Ursu, Ion Leașcenco și toți cei care am organizat pe 25 martie Marea Adunare Centenară, să ne unim forțele, să ne consolidăm în jurul PL-ului, să scoatem Basarabia din ghearele dictaturii, să nu admitem să ajungă pe mâna fariseilor și să o îndreptăm pe singura cale dreaptă - calea Unirii cu România! PL îi va contacta pe liderii menționați mai sus, precum și pe alții pentru a da curs prezentului apel.

Noi, cei care purtăm la piept aceste insigne cu tricolor și România Mare, noi știm ce vrem și noi vrem să le purtăm cu demnitate toată viața, știind că am făcut tot ce ne stă în puteri pentru Unire și pentru România Mare! Iar atunci când vom trece pe lumea cealaltă, vrem să rămânem tot cu aceste insigne la piept, precum și înfășurați în drapelul tricolor și, cu demnitate, să mergem către Domnul!

Acesta ne este jurământul, dat de fiecare dintre noi față de propria conștiință, Unirea ne este crezul, iar România Mare ne este idealul, al nostru al tuturor unioniștilor. De aceste lucruri nouă ne pasă, nu de luptă sterilă pentru putere și voturi. Acum însă, pentru a urma acest ideal, trebuie să intrăm în bătălia pentu Parlamentul R. Moldova, trebuie să adunăm voturi pentru Unire!

Să știți că noi, de fapt, suntem mai puternici și mai mulți decât fariseii care tocmai ne-au trădat. Prin mârșăvia care au făcut-o, ei ne-au deschis calea directă spre Unire! Dacă ne mobilizăm, prin faptul că i-am deconspirat, noi avem șansa chiar să-i batem în aceste alegeri să luăm mai multe voturi decât ei, să debarcăm astfel și regimul Plahotniuc-Dodon și să devenim forța politică de bază din R. Moldova. De aici și până la Unire va mai rămâne numai un pas!

Cu demnitate să mergem înainte spre Unire!
Unire, frați români și izbândă,
victoria trebuie să fie a noastră!
Așa să ne ajute Dumnezeu!


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md