21:01:32 19.04.2024
Stiri

Legume și fructe care țin la distanță RĂCEALA

Știri 26.12.2018 16:03 Vizualizări1282 Autor: Ziarul National
Legume și fructe care țin la distanță RĂCEALA sursa: google.ro


Este sezonul răcelilor, iar disconfortul este dublat de vremea rece, de oboseală și de alți factori care nu fac decât să te deprime. Tocmai de aceea ai nevoie de un sistem imunitar perfect. Și îl poți obține dacă vei consuma aceste alimente, aliați prețioși în lupta cu răceala și gripa, mai ales pe timp de iarnă:

Usturoi contra răcelii

Este aliatul numărul unu al sistemului imunitar. Experții în terapii alternative spun că ar trebui să consumi usturoi imediat ce simți că te gâdilă gâtul. Este suficient să iei un cățel mai mare, să-l tai în câteva bucăți, de mărimea unei pastile, și să le înghiți. Așa nu vei avea nici respirația urât mirositoare, iar sistemul tău imunitar va primi un boost de energie.

Iaurt pentru bacteriile bune

Iaurtul conține probiotice, adică bacterii bune care ajută sistemul imunitar. Specialiștii susțin că 70-80% din sistemul imunitar are „rădăcinile” în intestine, prin urmare trebuie să le protejezi. De preferat ar fi să introduci iaurtul în dieta ta zilnică.

Supă de pui pentru răceală

Chiar dacă îl consideri un remediu depășit, nu este așa. În primul rând, așa te hidratezi, iar în plus aceasta conține minerale (de la magneziu și fosfor la sodiu), dar și aminoacizi.

Spanac pentru sistemul imunitar

Super legumă este bogată în acid folic și vitamina C, aliați de nădejde ai unui sistem imunitar sănătos.

Broccoli, aliat împotriva răcelii

Cu siguranță, mulți îl dau deoparte din farfurie, însă este greșit. Are vitamina C, calciu, ajută la detoxifierea organismului și întărirea sistemului imunitar.

Grapefruit, plin de vitamina C

Deși cel mai adesea când ne ia răceala bem repede un pahar cu suc de portocale, nutriționistul american Andrea Moss spune că ar trebui să ne îndreptăm atenția către surata sa mai amară. O jumătate de grapefruit de câteva ori pe săptămână ajută să ne păstrăm un sistem imunitar solid. În plus, are mai puțin zahăr.

Un praf de scorțișoară

Potrivit nutritionistei americane, ar trebui să consumăm zilnic puțină scorțișoară. Are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice, pe lângă faptul că aduce o aromă deosebită oricărui preparat.

Pepenele roșu

Cel puțin o felie pe zi. Are vitamina A, vitamina C și lycopen. Dacă vi se pare greu de găsit iarna, îl puteți înlocui cu roșii sau suc de roșii.

Stridiile, bogate în zinc

Într-adevăr, zincul le face un aliat de nădejde al sistemului imunitar. Cum însă sunt destul de scumpe, puteți consuma cât de des (aproape în fiecare zi), cele la conservă.

Ciuperci contra răcelii

Sunt printre puținele alimente care conțin vitamina D. Le poți consuma tot anul, mai ales că sunt un aliat de nădejde și împotriva cancerului.

Sursa: acasa.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md