(RISE) Donatorii democraților din Rezina, Dondușeni, Soroca și Șoldănești. Unii nici nu știau că-s în listă, iar alții au donat banii primiți de la copii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat din Moldova are cei mai mulți donatori dintre toate formațiunile politice din Moldova — peste o mie de persoane în toată țara. Majoritatea dintre aceștia sunt preponderent angajați la instituții și întreprinderi de stat și au virat în bugetul democraților un total de circa 5,6 milioane de lei. Asta, doar în prima jumătate a acestui an.

RISE Moldova a discutat cu zeci de „donatori ai democraților” și i-a întrebat despre condițiile în care au ajuns să contribuie la visteria partidului de guvernământ și de unde sunt banii donați. Astfel, în timp ce unii nici nu știau că sunt incluși în lista donatorilor sau că sunt prezentați drept membri de partid, alții au fost „loviți de amnezie” când au fost luați la întrebări, iar câteva persoane au declarat că au donat prin transfer, asta deși partidul a raportat oficial doar încasări cash.

Vedeți AICI mărturiile donatorilor democrați din Rezina, Dondușeni, Soroca și Șoldănești.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...