Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   PL ar putea candida la…

PL ar putea candida la alegeri separat de Blocul ACUM. Ghimpu: Acest Bloc este unul oligarhic, de orientare pro-rusă

Decizia Blocului electoral ACUM, format din Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), de a desemna candidaţii pe circumscripţiile uninominale pentru alegerile din 24 februarie fără prezenţa Partidului Liberal (PL), l-a provocat pe fostul președinte al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, să sugereze că liberali ar putea merge la parlamentare de unii singuri.

După ce ieri, 24 decembrie, liderul PL, Dorin Chirtoacă, susținea pe o rețea socială că a primit un mesaj de la ACUM în care este anunțat că nu au fost luate decizii finale doar în privința candidaților pe circumscripțiile 1, 11, 18, 44, 45, 47, 49, pe când înțelegerea anterioară a fost că toți candidații, PPDA, PAS, PL și PLDM vor fi selectați de către o comisie de meritocrație și ulterior vor fi propuși pentru circumscripții, fostul lider PL, Mihai Ghimpu, vine cu mai multe acuzații în adresa Blocului.

„Acest bloc ACUM, mai bine zis MUCA, este la fel unul oligarhic, de orientare pro-rusă și n-are nimic pro-UE, decât folosirea acestui obiectiv, întrucât direcția pro-Rusia este ocupată de PSRM și PCRM. Având în vedere “decizia” orgolioasă și îngâmfată luată de Năstase și Sandu față de participarea PL împreună cu blocului ACUM, consider că PL trebuie neapărat să participe în alegerile din 24 februarie, în primul rând pentru a promova UNIREA cu România, iar în al doilea rând pentru a aduna voturile unioniștilor și ale celor care nu susțin blocul ACUM”, este mesajul publicat de Mihai Ghimpu pe o rețea socială.

Ghimpu a menționat că „Partidul Liberal va veni în următorul Parlament fără discuții” și a sugerat oamenilor să nu să se orienteze după sondajele lui Dodon-Năstase-Plahotniuc, dar să voteze Unirea. Mai mult decât atât, fostul lider PL i-a acuzat pe Andrei Năstase și Maia Sandu pentru alianțele din 2009 cu PLDM – Vlad Filat și PDM – Vlad Plahotniuc, care după el, ar fi compromis cursul european prin furtul miliardului și instaurarea dictaturii de azi.
În încheiere, politicianul a făcut referire la faptul că decizia ACUM de a participa în alegerile din 24 februarie doar cu candidații săi, respingând înțelegerea cu Președintele PL, Dorin Chirtoacă, nu exclude faptul, că Blocul va face coaliție după alegeri fie cu PDM, fie cu PSRM.

PL așteaptă explicații de la conducerea ACUM: „Nimeni nu a comunicat PL-ului că se iau decizii fără noi