Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Declarația Blocului ACUM în legătură…

Declarația Blocului ACUM în legătură cu ultimele reacții ale Partidului Liberal

După ce la 24 decembrie, liderul PL, Dorin Chirtoacă, susținea pe o rețea socială că a primit un mesaj de la ACUM în care este anunțat că nu au fost luate decizii finale doar în privința candidaților pe circumscripțiile 1, 11, 18, 44, 45, 47, 49, pe când înțelegerea anterioară a fost că toți candidații, PPDA, PAS, PL și PLDM vor fi selectați de către o comisie de meritocrație și ulterior vor fi propuși pentru circumscripții, iar fostul lider PL, Mihai Ghimpu, a venit cu mai multe acuzații în adresa Blocului, „Acum” oferă următorul răspuns:

„Blocul ACUM a fost constituit din Platforma DA și PAS. Nu a existat opțiunea ca PL să facă parte din blocul ACUM. Propunerea noastră era să acceptăm în concurs membri din alte partide, inclusiv PL. La data trimiterii candidaților potențiali de către PL, procesul de evaluare era aproape finalizat. Ne-am exprimat disponibilitatea sa discutăm doar circumscripțiile pentru care nu este stabilit candidatul final”, se precizează în răspunsul Blocului Acum pe o rețea socială.

PL a decis să se alăture blocului ACUM pe 16 decembrie. Cu puțin timp înainte de această decizie, din partid a plecat Valeriu Munteanu, acuzând formațiunea de „lipsă de viziune”.

PL ar putea candida la alegeri separat de Blocul ACUM. Ghimpu: Acest Bloc este unul oligarhic, de orientare pro-rusă

PL așteaptă explicații de la conducerea ACUM: „Nimeni nu a comunicat PL-ului că se iau decizii fără noi